Анасонови сладки

Анасонови сладки

Начин на приготвяне:

1. Разбийте мекото масло със захарта с помощта на миксер до кремообразност.
2. Добавете яйцата едно по едно, без да спирате разбиването.
3. Смесете брашното с бакпулвера и филираните бадеми. Добавете сместа към сместа с масло, захар и яйца. Добавете щипка сол.
4. Извадете тестото върху плота и го оформете на руло. Увийте го стегнато в прозрачно фолио и го сложете в хладилник 1 час.
5. Нарежете стегналото се тесто на еднакви филийки и ги подредете легнали в тава, постлана с хартия за печене. Намажете сладките с предварително разбит жълтък и поръсете със семенца анасон. Печете сладките в предварително загрята фурна на 180 градуса 20 минути.

Продукти

  • 100 г меко масло
  • 100 г захар
  • 2 яйца
  • 350 г брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 2 с.л. филирани бадеми
  • 1 с.л. анасонови семена
  • 1 жълтък за намазване

Свързани рецепти