Анасонови сладки
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Разбийте мекото масло със захарта с помощта на миксер до кремообразност.
2. Добавете яйцата едно по едно, без да спирате разбиването.
3. Смесете брашното с бакпулвера и филираните бадеми. Добавете сместа към сместа с масло, захар и яйца. Добавете щипка сол.
4. Извадете тестото върху плота и го оформете на руло. Увийте го стегнато в прозрачно фолио и го сложете в хладилник 1 час.
5. Нарежете стегналото се тесто на еднакви филийки и ги подредете легнали в тава, постлана с хартия за печене. Намажете сладките с предварително разбит жълтък и поръсете със семенца анасон. Печете сладките в предварително загрята фурна на 180 градуса 20 минути.
2. Добавете яйцата едно по едно, без да спирате разбиването.
3. Смесете брашното с бакпулвера и филираните бадеми. Добавете сместа към сместа с масло, захар и яйца. Добавете щипка сол.
4. Извадете тестото върху плота и го оформете на руло. Увийте го стегнато в прозрачно фолио и го сложете в хладилник 1 час.
5. Нарежете стегналото се тесто на еднакви филийки и ги подредете легнали в тава, постлана с хартия за печене. Намажете сладките с предварително разбит жълтък и поръсете със семенца анасон. Печете сладките в предварително загрята фурна на 180 градуса 20 минути.
Продукти
- 100 г меко масло 100 г захар 2 яйца 350 г брашно 1 ч.л. бакпулвер 2 с.л. филирани бадеми 1 с.л. анасонови семена 1 жълтък за намазване
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери