Ананасов кейк "Дабъл трабъл"

Ананасов кейк "Дабъл трабъл"

Начин на приготвяне:

1. За кексовата основа разбийте мекото масло със захарта, до пухкавост. добавете яйцата, без да спирате разбиването. добавете и брашното и разбийте до хомогенност.
2. Намаслете дъното и стените на керамична форма за пай. Изсипете сместа, разпределете я равномерно и я загладете. Печете кекса в предварително загрята фурна на 175 градуса 40 минути.
3. Обелете ананаса, като отстраните и черните точки. Нарежете ананаса на кубчета и го сложете в купа. Поръсете със захарта и оставете ананаса да престои 20 минути. След това го прецедете.
4. За тестото сипете брашното на плота и направете кладенче в него. В кладенчето сипете маслото на кубчета, водата, щипка сол и половин предварително разбито яйце. Смесете продуктите в кладенчето, а след това постепенно омесете гладко тесто. Увийте тестото в прозрачно фолио и го поставете в хладилник за 30 минути.
5. Разточете тестото с дебелина 3 мм. Нарежете го на дълги ленти с ширина 2 см.
6. Изсипете прецедените кубчета ананас върху изстиналата кексова основа. Направете решетка от тестените ленти върху ананаса, като преплитате лентите. Накрая, като съедините няколко ленти направете обиколка на формата. Намажете тестото с разбит жълтък с малко сметана и печете пая в предварително загрята фурна на 200 градуса 10 минути.

Продукти

За тестото:

  • 250 г брашно
  • 100 г масло
  • 80 мл вода
  • 0.5 яйце
  • щипка сол

За основата:

  • 200 г меко масло
  • 200 г захар
  • 200 г брашно
  • 4 яйца

За топинга:

  • 1 ананас
  • 250 г захар

Свързани рецепти