Ананасов кейк "Дабъл трабъл"
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. За кексовата основа разбийте мекото масло със захарта, до пухкавост. добавете яйцата, без да спирате разбиването. добавете и брашното и разбийте до хомогенност.
2. Намаслете дъното и стените на керамична форма за пай. Изсипете сместа, разпределете я равномерно и я загладете. Печете кекса в предварително загрята фурна на 175 градуса 40 минути.
3. Обелете ананаса, като отстраните и черните точки. Нарежете ананаса на кубчета и го сложете в купа. Поръсете със захарта и оставете ананаса да престои 20 минути. След това го прецедете.
4. За тестото сипете брашното на плота и направете кладенче в него. В кладенчето сипете маслото на кубчета, водата, щипка сол и половин предварително разбито яйце. Смесете продуктите в кладенчето, а след това постепенно омесете гладко тесто. Увийте тестото в прозрачно фолио и го поставете в хладилник за 30 минути.
5. Разточете тестото с дебелина 3 мм. Нарежете го на дълги ленти с ширина 2 см.
6. Изсипете прецедените кубчета ананас върху изстиналата кексова основа. Направете решетка от тестените ленти върху ананаса, като преплитате лентите. Накрая, като съедините няколко ленти направете обиколка на формата. Намажете тестото с разбит жълтък с малко сметана и печете пая в предварително загрята фурна на 200 градуса 10 минути.
2. Намаслете дъното и стените на керамична форма за пай. Изсипете сместа, разпределете я равномерно и я загладете. Печете кекса в предварително загрята фурна на 175 градуса 40 минути.
3. Обелете ананаса, като отстраните и черните точки. Нарежете ананаса на кубчета и го сложете в купа. Поръсете със захарта и оставете ананаса да престои 20 минути. След това го прецедете.
4. За тестото сипете брашното на плота и направете кладенче в него. В кладенчето сипете маслото на кубчета, водата, щипка сол и половин предварително разбито яйце. Смесете продуктите в кладенчето, а след това постепенно омесете гладко тесто. Увийте тестото в прозрачно фолио и го поставете в хладилник за 30 минути.
5. Разточете тестото с дебелина 3 мм. Нарежете го на дълги ленти с ширина 2 см.
6. Изсипете прецедените кубчета ананас върху изстиналата кексова основа. Направете решетка от тестените ленти върху ананаса, като преплитате лентите. Накрая, като съедините няколко ленти направете обиколка на формата. Намажете тестото с разбит жълтък с малко сметана и печете пая в предварително загрята фурна на 200 градуса 10 минути.
Продукти
- За тестото:250 г брашно 100 г масло 80 мл вода 0.5 яйце щипка солЗа основата:200 г меко масло 200 г захар 200 г брашно 4 яйцаЗа топинга:1 ананас 250 г захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери