Ананас в кадаиф
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
1. Начупете белия шоколад (или използвайте шоколадов чипс) в голяма купа. Загрейте кокосовата сметана в касерола. Залейте шоколада с врялата сметана и разбъркайте докато сметаната се разатопи.
2. Добавете студената течна сметана и разбъркайте. Покрийте сместа с прозрачно фолио и поставете в хладилник докато дойде време за сервиране на десерта.
3. Прецедете шайбите ананас и ги подсушете с кухненска хартия. Поръсете ги със захарта. Хубаво оваляйте шайбите в нея, изтръскайте излишната. След това увийте всяка шайба в кадаиф. С помощта на малко рингче изрежете дупка по средата на всеки увит в кадаиф ананас. Подредете ананаса в тавичка и намажете обилно с разтопено масло. Отгоре поръсете с останалата кафява захар. Печете в предварително загрята фурна на 175 градуса 20-25 минути.
4. Извадете сметаново-шоколадовата смес от хладилника и я разбийте до плътност. Сервирайте печен ананас, вуит в кадаиф, гарниран с голяма лъжица бита сметана с бял шоколад.
Продукти
- 250 мл кокосова сметана
- 150 г качествен бял шоколад
- 375 мл течна сметана
- 6 шайби ананас от консерва
- 100 г кафява захар
- 250 г пресен кадаиф
- 150 г разтопено масло
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Миниторта с шоколад и мандарини
Рецепти Кокосови сладки за закуска
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шампанско