1. Начупете белия шоколад (или използвайте шоколадов чипс) в голяма купа. Загрейте кокосовата сметана в касерола. Залейте шоколада с врялата сметана и разбъркайте докато сметаната се разатопи.

2. Добавете студената течна сметана и разбъркайте. Покрийте сместа с прозрачно фолио и поставете в хладилник докато дойде време за сервиране на десерта.

3. Прецедете шайбите ананас и ги подсушете с кухненска хартия. Поръсете ги със захарта. Хубаво оваляйте шайбите в нея, изтръскайте излишната. След това увийте всяка шайба в кадаиф. С помощта на малко рингче изрежете дупка по средата на всеки увит в кадаиф ананас. Подредете ананаса в тавичка и намажете обилно с разтопено масло. Отгоре поръсете с останалата кафява захар. Печете в предварително загрята фурна на 175 градуса 20-25 минути.

4. Извадете сметаново-шоколадовата смес от хладилника и я разбийте до плътност. Сервирайте печен ананас, вуит в кадаиф, гарниран с голяма лъжица бита сметана с бял шоколад.

Продукти

  • 250 мл кокосова сметана
  • 150 г качествен бял шоколад
  • 375 мл течна сметана
  • 6 шайби ананас от консерва
  • 100 г кафява захар
  • 250 г пресен кадаиф
  • 150 г разтопено масло

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички