Начин на приготвяне:

1. Разтопете шоколада на водна баня. Разтопете маслото.
2. Към маслото добавете остърганата вътрешност на шушулката ванилия и захарта. Разбъркайте. Добавете разтопения шоколад и разбъркайте.
3. Размесете брашното, бакпулвера и какаото с миксер. Добавете и течната смес от масло и шоколад и разбийте на ниска скорост. Добавете и яйцето.
4. Извадете тестото на плота и с ръце го слепете хубаво. Оформете го на руло с диаметър 6 см. Увийте рулото стегнато в прозрачно фолио, като бонбон. Докато увивате дооформете рулото. Оставете рулото в хладилник за 4 часа да се стегне.
5. Нарежете рулото на парчета с дебелина 5 мм с остър нож. Обелете фолиото от парчетата след като сте ги отрязали. Наредете филийките легнали в плоска тава, постлана с хартия за печене. Печете бисквитите на 160 градуса 20 минути.
6. За крема разбийте маслото с пудрата захар с помощта на миксер на ниска скорост. Добавете остърганата вътрешност на шушулката ванилия и малко мляко. Прехвърлете крема в пош с гладък накрайник.
7. Нанесете кръгче от крема върху половината от вече изстиналите бисквити. Захлупете с друга бисквита и леко притиснете.

Продукти

За бисквитите:

  • 150 г натурален шоколад
  • 200 г брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 215 г какао
  • 1 шушулка ванилия
  • 230 г масло
  • 100 г захар
  • 1 яйце

За крема:

  • 115 г меко масло
  • 215 г пудра захар
  • 1 шушулка ванилия
  • 2 с.л. прясно мляко

Свързани рецепти