Американски шоколадови бисквити
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Разтопете шоколада на водна баня. Разтопете маслото.
2. Към маслото добавете остърганата вътрешност на шушулката ванилия и захарта. Разбъркайте. Добавете разтопения шоколад и разбъркайте.
3. Размесете брашното, бакпулвера и какаото с миксер. Добавете и течната смес от масло и шоколад и разбийте на ниска скорост. Добавете и яйцето.
4. Извадете тестото на плота и с ръце го слепете хубаво. Оформете го на руло с диаметър 6 см. Увийте рулото стегнато в прозрачно фолио, като бонбон. Докато увивате дооформете рулото. Оставете рулото в хладилник за 4 часа да се стегне.
5. Нарежете рулото на парчета с дебелина 5 мм с остър нож. Обелете фолиото от парчетата след като сте ги отрязали. Наредете филийките легнали в плоска тава, постлана с хартия за печене. Печете бисквитите на 160 градуса 20 минути.
6. За крема разбийте маслото с пудрата захар с помощта на миксер на ниска скорост. Добавете остърганата вътрешност на шушулката ванилия и малко мляко. Прехвърлете крема в пош с гладък накрайник.
7. Нанесете кръгче от крема върху половината от вече изстиналите бисквити. Захлупете с друга бисквита и леко притиснете.
Продукти
- За бисквитите:
- 150 г натурален шоколад
- 200 г брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- 215 г какао
- 1 шушулка ванилия
- 230 г масло
- 100 г захар
- 1 яйце
- За крема:
- 115 г меко масло
- 215 г пудра захар
- 1 шушулка ванилия
- 2 с.л. прясно мляко
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Зелена баница със спанак
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад