Американски шоколадов фъдж пай

Американски шоколадов фъдж пай

Начин на приготвяне:

1. За основата смесете в купа охладеното масло с брашното. С ръце претрийте продуктите до получаването на трохи. Добавете счуканите на едро орехи и разбъркайте с ръце до хомогенност.
2. Изсипете сместа във форма с пружина /диаметър 23 см/ и я разпределете равномерно на дъното, като я притискате в плътен слой. Печете основата в предварително загрята фурна на 180 градуса 20-25 минути. След изваждане, оставете да се охлади.
3. В купа пресейте нишестето и какаото. Добавете захарта и щипка сол и разбъркайте. Добавете жълтъците и малко прясно мляко и разбъркайте до гладкост. Добавете останалото мляко и разбъркайте. Пресипете сместа в тенджерка и я загрейте, като бъркайте с помощта на тел, докато се сгъсти. Дръпнете от огъня и добавете маслото. Разбъркайте докато то се разтопи и сместа стане гладка и лъскава. Добавете ванилията и разбъркайте. Пресипете я в купа и я оставете да се охлади.
4. В друга купа разбийте с помощта на тел крем-сиренето с пудрата захар. Добавете сметаната и разбийте до гладкост.
5. Върху охладената основа сипвайте с помощта на лъжица ту от какаовата смес, ту от сместа с крем-сирене, докато се изчерпат. С помощта на клечка размесете двете смеси и изравнете. Поставете в хладилник най-малко за 2-3 часа или за цяла нощ.
5. Прокарайте острие на нож между стените на формата и пая. Отстранете пружината и прехвърлете пая върху поднос. Нарежете на триъгълни парчета.

Продукти

За основата:

  • 75 г масло
  • 115 г брашно
  • 25 г пудра захар
  • 30 г орехи пекан

За пълнежа:

  • 45 г царевично нишесте
  • 30 г какао
  • щипка сол
  • 175 г пудра захар
  • 3 жълтъка
  • 400 мл прясно мляко
  • 25 г масло
  • 2 ч.л. ванилов екстракт
  • 250 мл течна пълномаслена сметана
  • 200 г крем-сирене
  • 150 г пудра захар

Свързани рецепти