Американски палачинки с боровинки
Рецепта от: Рудолф ван Веен
В дълбока купа сложете прясното мляко. Прибавете към млякото остърганото от пръчката ванилия. Добавете захарта, след това брашното предварително смесено с бакпулвера. Тестото става гъсто. Сипват се и яйцата и се разбърква. Накрая добавете щипка сол и 1 лъжица мазнина.
В нагорещен тиган капвайте по малко олио или масло и пържете палачинките, които трябва да са с малък диаметър. Докато палачинката се пържи отдолу, върху суровата страна на палачинката наредете боровинки. След това обърнете и изпържете и от другата страна. Редете палачинките на купчинка. Най-отгоре гарнирайте с кисело мляко, боровинки и пудра захар.
В нагорещен тиган капвайте по малко олио или масло и пържете палачинките, които трябва да са с малък диаметър. Докато палачинката се пържи отдолу, върху суровата страна на палачинката наредете боровинки. След това обърнете и изпържете и от другата страна. Редете палачинките на купчинка. Най-отгоре гарнирайте с кисело мляко, боровинки и пудра захар.
Продукти
- 400 мл пълномаслено прясно мляко 250 г брашно 0.5 с.л. бакпулвер 4 с.л. кафява захар 1 пръчка ванилия 3 яйца 250 г боровинки 1 щипка сол 2 с.л. олиоЗа гарниране: цедено кисело мляко пудра захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джейми Оливър
Чили чътни
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща