Начин на приготвяне:
В дълбока купа сложете прясното мляко. Прибавете към млякото остърганото от пръчката ванилия. Добавете захарта, след това брашното предварително смесено с бакпулвера. Тестото става гъсто. Сипват се и яйцата и се разбърква. Накрая добавете щипка сол и 1 лъжица мазнина.
В нагорещен тиган капвайте по малко олио или масло и пържете палачинките, които трябва да са с малък диаметър. Докато палачинката се пържи отдолу, върху суровата страна на палачинката наредете боровинки. След това обърнете и изпържете и от другата страна. Редете палачинките на купчинка. Най-отгоре гарнирайте с кисело мляко, боровинки и пудра захар.
В нагорещен тиган капвайте по малко олио или масло и пържете палачинките, които трябва да са с малък диаметър. Докато палачинката се пържи отдолу, върху суровата страна на палачинката наредете боровинки. След това обърнете и изпържете и от другата страна. Редете палачинките на купчинка. Най-отгоре гарнирайте с кисело мляко, боровинки и пудра захар.
Продукти
- 400 мл пълномаслено прясно мляко
- 250 г брашно
- 0.5 с.л. бакпулвер
- 4 с.л. кафява захар
- 1 пръчка ванилия
- 3 яйца
- 250 г боровинки
- 1 щипка сол
- 2 с.л. олио
За гарниране:
- цедено кисело мляко
- пудра захар