Американски кейк с моркови

Яйцата, захарта и медът се смесват в кухненски робот или с помощта на миксер. Прибавя се и олиото. Сместа трябва да стане гладка като крем. Тогава се пресипва в купа и се добавят пресятите сухи съставки. Разбърква се хубаво и след това се добавят стафидите, орехите и настърганите моркови. Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена форма за кекс. Кейкът се пече в загрята фурна на 170 градуса 40 минути.
Продукти
- 2 яйца 1 ч.л. захар 100 г мед 160 мл олио 210 г брашно 1 ч.л. бакпулвер 1 ч.л. канела 1 ч.л. сол 1 ч.ч. настъргани моркови 1 ч.л. орехи 1 ч.ч. султански стафиди
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад
Рецепти Рудолф ван Веен
Сладка пица с плодове