Американски картофени донати
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Обелете и сварете картофа в подсолена вода до омекване. Извадете картофа в чиния и запазете 125 мл от водата, в която е врял. Оставете водата да поизстине и добавете в нея маслото, а по-късно и маята. Разбъркайте.
2. Намачкайте картофа със захарта. Добавете яйцето и не много топлата вода с масло и мая. Разбъркайте.
3. Изсипете брашното на плота и направете кладенче в него. Изсипете сместа с картофа в кладенчето и омесете гладко тесто.
4. Разточете тестото върху набрашнена повърхност, не много тънко. Старайте се да го разточите в почти правоъгълна форма. Нарежете тестото на правоъгълничета с размери 5х7 см с помощта на нож. Подредете правогълничетата в голяма плоска тава, постлана с хартия за печене. По средата на всяко правоъгълниче напревате разрез с нож, дълъг около 2-3 см. Намазнете парче прозрачно фолио и покрийте донатите. Оставете ги да втасват в продължение на 30 минути.
5. Загрейте олио в тенджерка до 180 градуса /съдът трябва да е почти пълен с олио, за да пържите на т.нар. маслена баня/. Пускайте по няколко донати и ги пържете докато станат златисти от двете страни. Обръщайте ги често. Поставете готовите бухти върху салфетка да се изцедат.
6. Поднесете донатите с пудра захар и ги поднесете със сладко от боровинки и сироп от меласа, поставени в две купички.
2. Намачкайте картофа със захарта. Добавете яйцето и не много топлата вода с масло и мая. Разбъркайте.
3. Изсипете брашното на плота и направете кладенче в него. Изсипете сместа с картофа в кладенчето и омесете гладко тесто.
4. Разточете тестото върху набрашнена повърхност, не много тънко. Старайте се да го разточите в почти правоъгълна форма. Нарежете тестото на правоъгълничета с размери 5х7 см с помощта на нож. Подредете правогълничетата в голяма плоска тава, постлана с хартия за печене. По средата на всяко правоъгълниче напревате разрез с нож, дълъг около 2-3 см. Намазнете парче прозрачно фолио и покрийте донатите. Оставете ги да втасват в продължение на 30 минути.
5. Загрейте олио в тенджерка до 180 градуса /съдът трябва да е почти пълен с олио, за да пържите на т.нар. маслена баня/. Пускайте по няколко донати и ги пържете докато станат златисти от двете страни. Обръщайте ги често. Поставете готовите бухти върху салфетка да се изцедат.
6. Поднесете донатите с пудра захар и ги поднесете със сладко от боровинки и сироп от меласа, поставени в две купички.
Продукти
- 1 голям картоф 50 г захар 30 г масло 0.5 пакетче суха мая 1 яйце 1 ч.л. сол 330 г брашно 2 с.л. сладко от боровинки 2 с.л. сироп от меласа
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джейми Оливър
Чили чътни
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща