Американска закуска

Американска закуска

Начин на приготвяне:

1. Разрежете авокадата на две, по дължина. Разтворете ги и отстранете костилката. Подредете половинките авокадо в тава, постлана с хартия за печене.
2. Разбийте яйцата в купа и ги овкусете с малко сол и черен пипер. Нарежете бекона на малки кубчета. Разпределете разбитите яйца в дупките на половинките авокадо. Поръсете бекона отстрани. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 15 минути.
3. За пържените филии нарежете формен хляб на дебели филии. С помощта на рингче изрежете кръгчета по средата на всяка филия. Разтопете маслото в тиган и поставете две филии. В дупката на всяка филия чукнете по едно яйце, поръсете с щипка сол и черен пипер. Пържете филиите 3 минути, след това ги подредете в тава, постлана с хартия за печене, отстрани подредете и изрязаните кръгчета хляб. Печете 6 минути.
4. За палачинките накиснете сушените боровинки в марсала за 30 минути. В купа разбъркайте мътеницата /или айрян/ със захарта и остърганата вътрешност на шушулката ванилия. Добавете предварително смесените брашно с бакпулвер, малко по малко, като разбърквате до хомогенност. След това добавете яйцата едно по едно, като разбърквате след всяко. Добавете щипка сол и 1 с.л. олио. Накрая добавете боровинките без да ги изцеждате напълно. Пържете малки палачинки, като сипвате няколко капки олио в тигана.
5. За рикотата смесете рикотата с пудрата захар. Разбъркайте добре. Добавете нарязаните на ситно ядки шам-фъстък и разбъркайте.
6. Сервирайте закуската върху голяма дървена дъска. Подредете филиите с яйца и запеченото авокадо едни до други, поръсете ги с нарязан магданоз. От другата страна поставете палачинки и рикотен крем.

Продукти

За авокадото:

  • 2 авокадо
  • 2 яйца
  • 50 г пушен бекон
  • сол и черен пипер

За филиите:

  • 0.5 пълнозърнест хляб
  • 1 с.л. масло
  • 4 яйца
  • сол и черен пипер

За палачинките:

  • 50 г сушени червени боровинки
  • 100 мл марсала
  • 1 шушулка ванилия
  • 400 мл мътеница
  • 250 г брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 4 с.л. захар
  • 3 яйца
  • щипка сол
  • олио

За рикотата:

  • 150 г рикота
  • 2 с.л. пудра захар
  • 2 с.л. ядки шам-фъстък

Свързани рецепти