Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Американска торта с фъстъчено масло

категория 0/5
1. Смесете в купа сухите съставки - брашното, бакпулвера, подправките, захарта. Разбъркайте ги хубаво. След това добавете яйцата, олиото и пюре от банан и половина. Разбъркайте на ръка сместа.
2. Изсипете сместа за блата върху постлана с хартия за печене правоъгълна тънка тава. Разнесете сместа с помощта на шпакла по цялата тава. Старайте се блатът да е с еднаква дебелина навсякъде.
3. Изпечете блата в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 12 минути. Като го извадите го обърнете наобратно - с хартията нагоре, отлепете я и го оставете да изстине.
4. За фъстъчения крем разбийте маслото и захарта с помощта на кухненски робот или миксер докато станат на пухкав крем. След това добавете фъстъченото масло. Най-накрая, на струйка, добавете разтопения шоколад.
5. За карамеления сос карамелизирайте захарта, след което добавете в тенджерката сметаната. Добавете маслото щом дръпнете съда от котлона и разбъркайте да стане гладък крем. Разстелете го върху плоска тавичка, за да поизстине. направете си фунийка от хартия за печене, напълнете я с карамел и отрежете края и.
6. Изрежете четири кръгли блата и започнете да редите тортата върху подходяща поставка. Всеки блат се намазва с фъстъчен крем. Накрая цялата торта се намазва със същия крем и се заглажда хубаво. Борда на тортата може да налепите с шоколадови пръчици.
7. Останалия фъстъчен крем поставете в шприц торба, с какъвто накрайник решите. Украсете тортата отгоре.
8. Направете си фунийка от хартия за печене, напълнете я с карамел и отрежете края и. Направете тънки струйки карамел върху тортата.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен