Американска торта с фъстъчено масло
1. Смесете в купа сухите съставки - брашното, бакпулвера, подправките, захарта. Разбъркайте ги хубаво. След това добавете яйцата, олиото и пюре от банан и половина. Разбъркайте на ръка сместа.
2. Изсипете сместа за блата върху постлана с хартия за печене правоъгълна тънка тава. Разнесете сместа с помощта на шпакла по цялата тава. Старайте се блатът да е с еднаква дебелина навсякъде.
3. Изпечете блата в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 12 минути. Като го извадите го обърнете наобратно - с хартията нагоре, отлепете я и го оставете да изстине.
4. За фъстъчения крем разбийте маслото и захарта с помощта на кухненски робот или миксер докато станат на пухкав крем. След това добавете фъстъченото масло. Най-накрая, на струйка, добавете разтопения шоколад.
5. За карамеления сос карамелизирайте захарта, след което добавете в тенджерката сметаната. Добавете маслото щом дръпнете съда от котлона и разбъркайте да стане гладък крем. Разстелете го върху плоска тавичка, за да поизстине. направете си фунийка от хартия за печене, напълнете я с карамел и отрежете края и.
6. Изрежете четири кръгли блата и започнете да редите тортата върху подходяща поставка. Всеки блат се намазва с фъстъчен крем. Накрая цялата торта се намазва със същия крем и се заглажда хубаво. Борда на тортата може да налепите с шоколадови пръчици.
7. Останалия фъстъчен крем поставете в шприц торба, с какъвто накрайник решите. Украсете тортата отгоре.
8. Направете си фунийка от хартия за печене, напълнете я с карамел и отрежете края и. Направете тънки струйки карамел върху тортата.

Продукти

  • За блата:1 шушулка ванилия 100 г кафява пудра захар 130 г бяла пудра захар 200 г брашно 7 г бакпулвер 1 щипка индийско орехче 1 щипка канела 1 щипка сол 2 яйца 180 мл слънчогледово олио 3 бананаЗа крема с фъстъчено масло:200 г масло 200 г пудра захар 200 г фъстъчено масло 50 г натурален шоколадЗа карамеления сос:100 г захар 100 мл сметана 75 г маслоЗа гарниране:1 шоколадови пръчици

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички