1. В голяма купа сипете фино смлените лешници (брашно от лешници), захарта, смляното кафе, остърганата вътрешност на шушулката ванилия и белтъците. Разбъркайте добре с помощта на дървена лъжица.

2. С ръце намачкайте добре сместа, докато тя не започне да се слепва.

3. С помощта на лъжица за сладолед оформете 16 топки. Оваляйте всяка в захар. Подредете топките в тава, постлана с хартия за печене, на достатъчно разстояние една от друга. Ако разполагате с време, поставете тавата с топки в хладилник за 30 минути.

4. След това поставете по едно кафеено зърно в шоколад по средата на всяка топка и натиснете. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 12-15 минути.

5. Поднесете амаретите с кафе или вино.

Продукти

  • 2 белтъка
  • 150 г захар
  • 300 г смлени лешници
  • 1 шушулка ванилия
  • 1 с.л. смляно кафе
  • 16 бр. зърна кафе, обвити в шоколад

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички