Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Алжирско агнешко варено с печен чесън

категория 0/5
1. Нарежете обезкостеното месо на парчета.
2. Настържете лука, а чесънът и магданозът нарежете на ситно.
3. В съд с мазнина сложете месото да се запържи. Добавете и зеленчуците. Овкусете със сол и пипер. Разбърквайте докато месото покафенее.
4. Налейте вода, колкото да покрие месото. Оставете агнешкото да ври на тих огън 2 часа.
5. За печения чесън отделете скилидките на главите чесън и ги сложете в огнеупорна купичка. Залейте ги със зехтин - да се покрият. Изпечете чесъна на 200 градуса за половин час. След това обелете всяка скилидка и ги сложете в друга купичка.
6. Нарежете на едро зеленчуците и ги изпечете върху чиста скара или грил-тиган. След това може да ги овкусите със сол и зехтин. Накиснете кус-куса за 15 минути в съотношение 1:2 с гореща вода.
7. Сервирайте месото, обградено от печени зеленчуци, а по средата сложете кус-кус. Покрийте с печен чесън.
За деца:
не
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Надя и Марейн