Начин на приготвяне:

1. Нарежете обезкостеното месо на парчета.
2. Настържете лука, а чесънът и магданозът нарежете на ситно.
3. В съд с мазнина сложете месото да се запържи. Добавете и зеленчуците. Овкусете със сол и пипер. Разбърквайте докато месото покафенее.
4. Налейте вода, колкото да покрие месото. Оставете агнешкото да ври на тих огън 2 часа.
5. За печения чесън отделете скилидките на главите чесън и ги сложете в огнеупорна купичка. Залейте ги със зехтин - да се покрият. Изпечете чесъна на 200 градуса за половин час. След това обелете всяка скилидка и ги сложете в друга купичка.
6. Нарежете на едро зеленчуците и ги изпечете върху чиста скара или грил-тиган. След това може да ги овкусите със сол и зехтин. Накиснете кус-куса за 15 минути в съотношение 1:2 с гореща вода.
7. Сервирайте месото, обградено от печени зеленчуци, а по средата сложете кус-кус. Покрийте с печен чесън.

Продукти

  • 1 килограм обезкостена агнешка плешка
  • 2 глави лук
  • 4 скилидки чесън
  • 1 връзка магданоз
  • сол и черен пипер
  • 2 домати
  • 2 червени чушки
  • 2 зелени чушки
  • 1 кус-кус

За печения чесън:

  • 2 глави чесън
  • зехтин

Свързани рецепти