Алпийска пица

Алпийска пица

Начин на приготвяне:

1. За тестото сипете брашното в голяма купа. Използвайте фино бяло брашно. добавете солта към него и разбъркайте хубаво. Поръсете маята и сипете на тънка струйка вода, като бъркате през това време. Разбъркайте докато се получи еднородна смес. Покрийте с кърпа купата и оставете тестото за половин час.
2. Омесете тестото и оформете от него кръгли топки. Оставете ги да втасат в продължение на два часа.
3. Поръсете малко брашно върху плота и с ръце разточете леко питката. После доизтънете тестото, като го дърпате с ръце.
4. Смесете заквасена сметана и настърганото сирене грюер в купичка.
Поръсете пицата с малко зехтин и я намажете със сместа от сметана и сирене. Отгоре наредете тънко нарязани лук и салами. Поръсете с малко зехтин и листа пресен риган. Печете пицата на 200 градуса.

Продукти

За тестото:

  • 500 г бяло брашно
  • 2 ч.л. сол
  • 7 г пакетче суха мая
  • 320 мл хладка вода

За гарниране:

  • 250 г заквасена сметана
  • 80 г сирене грюер
  • 1 глава червен лук
  • 140 г салами
  • зехтин
  • пресен риган
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти