Алфахорес
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
1. Разбийте маслото, нарязано на кубчета със захарта и ваниловата есенция в кухненски робот или с миксер, до получаване на пухкава смес. Добавете яйцето и разбийте отоново. След това добавете сухите съставки - брашно, сол и какао и разбийте на ниска скорост, до хомогенност.
2. Извадете тестото върху плота и го омесете на топка с ръце. Сплескайте го, увийте го в прозрачно фолио и го поставете в хладилник за 30 минути .
3. Разточете тестото между два листа хартия за печене с помощта на точилка, с дебелина 1 см. С помощта на ринг с диаметър 6 см изрежете 20 кръгчета. Подредете кръгчетата в тави, постлани с хартия за печене, на достатъчно разстояние едно от друго. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 6-8 минути.
4. След като бисквитите изстинат напълно, шприцовайте по една топчица карамел по средата на 10 бисквити. Захлупете с останалите 10.
5. В отделни купи разтопете начупения бял и млечен шоколад.
6. Всяка слепена бисквита потопете в разтопения млечен шоколад, като я обръщате с помощта на 2 вилици. Подредете облечените в шоколад бисквити върху лист хартия за печене.
7. Пресипете белия шоколад в малък шприц и направете тънки ленти върху всяка бисквита. Оставете бисквитите на стайна температура 20 минути. След това ги поднесете.
Продукти
- 80 г масло
- 60 г захар
- 1 яйце
- 1 ч.л. ванилова есенция
- 160 г брашно
- щипка сол
- 2 с.л. какао
- карамел "Bon Maman"
- 225 г млечен шоколад
- 200 г бял шоколад
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Миниторта с шоколад и мандарини
Рецепти Кокосови сладки за закуска
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шампанско