1. Разбийте маслото, нарязано на кубчета със захарта и ваниловата есенция в кухненски робот или с миксер, до получаване на пухкава смес. Добавете яйцето и разбийте отоново. След това добавете сухите съставки - брашно, сол и какао и разбийте на ниска скорост, до хомогенност.

2. Извадете тестото върху плота и го омесете на топка с ръце. Сплескайте го, увийте го в прозрачно фолио и го поставете в хладилник за 30 минути .

3. Разточете тестото между два листа хартия за печене с помощта на точилка, с дебелина 1 см. С помощта на ринг с диаметър 6 см изрежете 20 кръгчета. Подредете кръгчетата в тави, постлани с хартия за печене, на достатъчно разстояние едно от друго. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 6-8 минути.

4. След като бисквитите изстинат напълно, шприцовайте по една топчица карамел по средата на 10 бисквити. Захлупете с останалите 10.

5. В отделни купи разтопете начупения бял и млечен шоколад.

6. Всяка слепена бисквита потопете в разтопения млечен шоколад, като я обръщате с помощта на 2 вилици. Подредете облечените в шоколад бисквити върху лист хартия за печене.

7. Пресипете белия шоколад в малък шприц и направете тънки ленти върху всяка бисквита. Оставете бисквитите на стайна температура 20 минути. След това ги поднесете.

Продукти

  • 80 г масло
  • 60 г захар
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. ванилова есенция
  • 160 г брашно
  • щипка сол
  • 2 с.л. какао
  • карамел "Bon Maman"
  • 225 г млечен шоколад
  • 200 г бял шоколад

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички