Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука, моркова и селърито на дречни кубчета. сипете зехтин в дълбока тенджера и ги запържете, докато омекнат.
2. Добавете нарязаното на ивици зеле и го залейте с 300 мл гореща вода. добавете нарязаните листа дива цикория и манголд, както и пасираните домати /пасата/. накрая добавете нарязаните на ситно магданоз и чесън и овкусете със сол и черен пипер. Оставете сместа да заври и добавете останалата гореща вода. Варете на слаб огън 30 минути.
3. В дълбока чиния поставете филия стар бял хляб. Залейте го с гъста супа.
4. В супата в тенджерата, която все още е на огъня, чукнете яйцата и изчакайте те да се сварят.
5. Поставете по 1 сварено яйце в чиния и залейте с още супа.

Продукти

  • 0.5 глава бяло зеле
  • 1 връзка дива цикория
  • 1 връзка манголд
  • 700 мл гореща вода
  • 5 с.л. пасирани домати
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 1 скилидка чесън
  • 1 стрък селъри
  • 0.5 връзка магданоз
  • 3 с.л. зехтин
  • сол и черен пипер
  • 6 филии стар бял хляб

Свързани рецепти