Айвар
Рецепта от: Ненад Великович
1. Изберете прави и месести червени чушки. Изпечете чушките и ги сложете в тенджера. Захлупете и оставете за 15-20 минути. Обелете чушките, като отстраните и семките им.
2. Сложете обелените чушки в цедка и ги оставете да се изцедят за около 3-4 часа.
3. Смелете изцедените чушки в месомелачка, като ги пуснете два пъти през ситната решетка.
4. Изпечете лютите чушлета на котлон, докато се разпукат. След това ги обелете и смелете с месомелачката. Смесете ги със смлeните чушки.
5. Сипете 2 пръста олио на дъното на дълбок тиган или тенджера. Сипете смлените чушки в него и бъркайте сместа в продължение на 40-60 минути, на умерен огън. Овкусете със сол, около 1-2 с.л.
6. Горещият айвар разпределете в стъклени бурканчета и ги затворете веднага. Наредете ги в дълбока тенджера и ги покрийте с вода. След като водата заври, варете 15 минути. Оставете ги в съда още час и след това ги извадете.
Рецептата е резултат на сътрудничеството между Кремена Генчева и Ненад Великович.
Посетете блога на Кремена - http://www.mycookerycollection.com/
2. Сложете обелените чушки в цедка и ги оставете да се изцедят за около 3-4 часа.
3. Смелете изцедените чушки в месомелачка, като ги пуснете два пъти през ситната решетка.
4. Изпечете лютите чушлета на котлон, докато се разпукат. След това ги обелете и смелете с месомелачката. Смесете ги със смлeните чушки.
5. Сипете 2 пръста олио на дъното на дълбок тиган или тенджера. Сипете смлените чушки в него и бъркайте сместа в продължение на 40-60 минути, на умерен огън. Овкусете със сол, около 1-2 с.л.
6. Горещият айвар разпределете в стъклени бурканчета и ги затворете веднага. Наредете ги в дълбока тенджера и ги покрийте с вода. След като водата заври, варете 15 минути. Оставете ги в съда още час и след това ги извадете.
Рецептата е резултат на сътрудничеството между Кремена Генчева и Ненад Великович.
Посетете блога на Кремена - http://www.mycookerycollection.com/
Продукти
- 10 кг червени чушки 5 люти чушки сол олио
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джейми Оливър
Чили чътни
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща