Агнешко със сладка папрат
Рецепта от: Максут Ашкар

1. Почистете агнешкото месо от тлъстините и жилките и го наржете на едри парчета.
2. Загрейте добре дълбока тенджера и подередете на дъното и парчетата месо. Изчакайте краищата им да променят цвета си и ги обърнете. Запечатайте месото за няколко минути.
3. Обелете и нарежете главите лук на четвъртини. Полейте месото със зехтин, поръсете със сол и подредете лука върху месото. Захлупете и оставете лука и месото да си пуснат водата.
4. В купичка разбъркайте брашното с лимоновия сок до получаването на кашичка. Ако е необходимо, добавете малко месен бульон.
5. Отделете стръковете папрат от стъблата. Отделете няколко стръка за аранжировка на ястието по-късно. Подредете стръковете папрат върху месото и залейте с 3 ч.ч. бульон. Разбъркайте и оставете за 5 минути.
6. Подредете стъблата върху месото, добавете кашичката от лимонов сок и брашно и разбъркайте. Захлупете и гответе в продължение на 40-45 минути.
7. Отделените стръкове папрат поставете в тенджерата върху готовото ястие за 10 секунди. Извадете ги. В чиния сипете няколко парчета месо с лук, подредете миналите през парата стръкове папрат и полейте със сос.
2. Загрейте добре дълбока тенджера и подередете на дъното и парчетата месо. Изчакайте краищата им да променят цвета си и ги обърнете. Запечатайте месото за няколко минути.
3. Обелете и нарежете главите лук на четвъртини. Полейте месото със зехтин, поръсете със сол и подредете лука върху месото. Захлупете и оставете лука и месото да си пуснат водата.
4. В купичка разбъркайте брашното с лимоновия сок до получаването на кашичка. Ако е необходимо, добавете малко месен бульон.
5. Отделете стръковете папрат от стъблата. Отделете няколко стръка за аранжировка на ястието по-късно. Подредете стръковете папрат върху месото и залейте с 3 ч.ч. бульон. Разбъркайте и оставете за 5 минути.
6. Подредете стъблата върху месото, добавете кашичката от лимонов сок и брашно и разбъркайте. Захлупете и гответе в продължение на 40-45 минути.
7. Отделените стръкове папрат поставете в тенджерата върху готовото ястие за 10 секунди. Извадете ги. В чиния сипете няколко парчета месо с лук, подредете миналите през парата стръкове папрат и полейте със сос.
Продукти
- 1 кг обезкостен агнешки бут 2 глави лук зехтин 1 връзка сладка папрат 1 с.л. брашно 1 лимон сок 3 ч.ч. месен бульон канела сол
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Максут Ашкар
Лимонада с червено цвекло
Рецепти Максут Ашкар
Кюфтета от нахут и кайма
Рецепти Максут Ашкар
Хумус
Рецепти Максут Ашкар
Зелен фасул със зехтин
Рецепти Максут Ашкар
Пелте
Рецепти Максут Ашкар
Супа лебание
Рецепти Максут Ашкар
Шербет с хибискус
Рецепти Максут Ашкар
Сиропирани хапки
Рецепти Максут Ашкар
Айрян с мента
Рецепти Максут Ашкар
Капуска