Начин на приготвяне:

1. Вземете месото от горната част на агнешки бут и го нарежете на кубчета. Загрейте добре тиган и сипете в него 1-2 с.л. зехтин. Сложете месото да се запържи. След 5 минути го посолете и разбъркайте.
2. Обелете и нарежете на тънки филийки скилидките чесън. Добавете го при месото заедно с щипка червен пипер. Обелете и нарежете лука на тънки полумесеци и го добавете. Разбъркайте.
3. Щом месото е готово, добавете лимоновия сок и нарязания магданоз. Разбъркайте.
4. За салсата нарежете на ситно червения лук и го сложете в купичка. Разрежете доматите на четвъртинки, отстранете семките им и ги нарежете на ситно. Нарежете и листата джоджен. Разбъркайте всичко и овкусете с винен оцет и висококачествен зехтин.
5. Сервирайте месото, а върху него доматена салса.

Продукти

  • 300 г агнешко месо от бут
  • 2 скилидки чесън
  • червен пипер
  • сол
  • зехтин
  • 1 глава лук
  • 1 лимон
  • сок
  • 0.5 връзка магданоз
  • 1 глава червен лук
  • 1 морков
  • 1 зелена чушка
  • 1 червена чушка
  • 0.5 връзка пресен джоджен
  • винен оцет
  • зехтин

Свързани рецепти