1. За маринатата смесете в дълбока чиния 1 с.л. фъстъчено олио, оризовото вино, смления кимион, соевия сос и царевичното нишесте. Разбъркайте добре до хомогенност.  Нарежете агнешкото месо на едри парчета и ги оваляйте добре в маринатата. Оставете настрани за 5-10 минути.

2. Обелете лука и го разрежете на половина. Отделете слоевете му. Обелете скилидките чесън и корена джинджифил и ги нарежете на тънки филийки.

3. Загрейте много добре уока. Сипете 1 с.л. фъстъчено олио в него. Запечатайте половината агнешко месо от всички страни, за около 2 минути, като често разтръсквате тигана. Извадете в чиния и запечатайте втората порция месо по същия начин. Щом то е готово, върнете останалото месо в уока заедно с лука, чесъна и джинджифила. Разтръскайте или разбъркайте енергично. Овкусете със сечуански пипер и семена кимион. Добавете сусамовото олио, соевия сос и черния оцет. Разбъркайте.

4. Накиснете нудълите в купа с гореща вода според указанията на пакета.

5. Добавете нудълите в уока и разбъркайте. Поставете капак и гответе 10 секунди. накрая поръсете с едро нарязан кориандър - листа и стъбла. Задушете под капак още 5 секунди. Сервирайте ястието веднага.

Продукти

  • 2 с.л. фъстъчено олио
  • 400 г агнешко филе
  • 1 ч.л. смлян кимион
  • 1 с.л. оризово вино "Шаоксин"
  • 1 с.л. тъмен соев сос
  • 1 ч.л. царевично нишесте
  • 3 скилидки чесън
  • 2 см пресен джинждифил
  • 1 глава лук
  • 1/2 ч.л. сечуански пипер
  • 1 ч.л. семена кимион
  • 1 с.л. черен оцет
  • 5 капки сусамово олио
  • 3 стръка кориандър
  • 150 г азиатски нудъли

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички