Агнешко с кимион
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
1. За маринатата смесете в дълбока чиния 1 с.л. фъстъчено олио, оризовото вино, смления кимион, соевия сос и царевичното нишесте. Разбъркайте добре до хомогенност. Нарежете агнешкото месо на едри парчета и ги оваляйте добре в маринатата. Оставете настрани за 5-10 минути.
2. Обелете лука и го разрежете на половина. Отделете слоевете му. Обелете скилидките чесън и корена джинджифил и ги нарежете на тънки филийки.
3. Загрейте много добре уока. Сипете 1 с.л. фъстъчено олио в него. Запечатайте половината агнешко месо от всички страни, за около 2 минути, като често разтръсквате тигана. Извадете в чиния и запечатайте втората порция месо по същия начин. Щом то е готово, върнете останалото месо в уока заедно с лука, чесъна и джинджифила. Разтръскайте или разбъркайте енергично. Овкусете със сечуански пипер и семена кимион. Добавете сусамовото олио, соевия сос и черния оцет. Разбъркайте.
4. Накиснете нудълите в купа с гореща вода според указанията на пакета.
5. Добавете нудълите в уока и разбъркайте. Поставете капак и гответе 10 секунди. накрая поръсете с едро нарязан кориандър - листа и стъбла. Задушете под капак още 5 секунди. Сервирайте ястието веднага.
Продукти
- 2 с.л. фъстъчено олио
- 400 г агнешко филе
- 1 ч.л. смлян кимион
- 1 с.л. оризово вино "Шаоксин"
- 1 с.л. тъмен соев сос
- 1 ч.л. царевично нишесте
- 3 скилидки чесън
- 2 см пресен джинждифил
- 1 глава лук
- 1/2 ч.л. сечуански пипер
- 1 ч.л. семена кимион
- 1 с.л. черен оцет
- 5 капки сусамово олио
- 3 стръка кориандър
- 150 г азиатски нудъли
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Джейми Оливър
Три вида ризото