Агнешко с хрупкава коричка със салата от бял боб
Рецепта от: Донал Скиан
1. В хаванче счукайте семената кориандър и фенел. ПРесипете ги в купичка и добавете лютия червен пипер и зехтин. Разбъркайте добре.
2. Поставете двете парчета агнешко филе в тавичка и втрийте сместа от подправки в месото. Поръсете със сол и черен пипер. Оставете настрани за 10 миунти.
3. В купичка смесете лимоновия сок, оцета, 1 с.л. зехтин, сол и черен пипер. Разбъркайте много добре.
4. Нарежете доматите на резени и ги смесете с прецедения боб в голяма чиния. Залейте с дресинга и разбъркайте добре.
5. В силно сгорещен тиган с 1 с.л. зехтин запечатайте от всички страни до златистокафяво агнешкото филе. Прехвърлете в друг съд и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 10 минути. След изваждане оставете месото да почине 5 минути.
6. Нарежете месото на тънки резени и ги поставете при доматите и боба. Разбъркайте много добре. Поръсете с листа босилек.
Продукти
- 2 парчета агнешко филе от врат х 150 г
- 1 с.л. семена кориандър
- 2 ч.л. семена фенел
- щипка едър лют червен пипер
- 2 с.л. зехтин
- 500 г домати
- 400 г бял боб от консерва (канелини, маслен или др.)
- 1 с.л. червен винен оцет
- 1 ч.л. лимонов сок
- 2 с.л. зехтин екстра върджин
- шепа листа босилек
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Булгур със зеленчуци и сирене халуми
Рецепти Стоян и Лора
Салата с пържени чушки, домати и нахут
Рецепти Стоян и Лора
Салата "Дъга"
Рецепти Джейми Оливър
Гръцка салата
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Салата от краставици
Рецепти Салата „Цезар”
Рецепти Орехов дресинг за зелена салата
Рецепти Божана Кацарова
Зелена салата с гъби и топчета от качамак