1. В хаванче счукайте семената кориандър и фенел. ПРесипете ги в купичка и добавете лютия червен пипер и зехтин. Разбъркайте добре.

2. Поставете двете парчета агнешко филе в тавичка и втрийте сместа от подправки в месото. Поръсете със сол и черен пипер. Оставете настрани за 10 миунти.

3. В купичка смесете лимоновия сок, оцета, 1 с.л. зехтин, сол и черен пипер. Разбъркайте много добре.

4. Нарежете доматите на резени и ги смесете с прецедения боб в голяма чиния. Залейте с дресинга и разбъркайте добре.

5. В силно сгорещен тиган с 1 с.л. зехтин запечатайте от всички страни до златистокафяво агнешкото филе. Прехвърлете в друг съд и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 10 минути. След изваждане оставете месото да почине 5 минути.

6. Нарежете месото на тънки резени и ги поставете при доматите и боба. Разбъркайте много добре. Поръсете с листа босилек.

Продукти

  • 2 парчета агнешко филе от врат х 150 г
  • 1 с.л. семена кориандър
  • 2 ч.л. семена фенел
  • щипка едър лют червен пипер
  • 2 с.л. зехтин
  • 500 г домати
  • 400 г бял боб от консерва (канелини, маслен или др.)
  • 1 с.л. червен винен оцет
  • 1 ч.л. лимонов сок
  • 2 с.л. зехтин екстра върджин
  • шепа листа босилек

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички