Начин на приготвяне:
1. Нарежете месото на парчета без да отстранявате тлъстината му и го сложете в купа. Овкусете го със сол и черен пипер.
2. Нарежете на едро лука, моркова и селърито. чесънът нарежете на тънки филийки. Загрейте зехтин в тенджера и пуснете лука, чесъна, моркова и селърито. Добавете лютата чушка, нарязана на колелца и филенцата аншоа. Пуснете парчетата месо и усилете огъня.
3. Когато месото придобие златист цвят, добавете виното и оцета. Разбъркайте и оставете яхнията да се задушава 20 минути на по-слаб огън.
4. Нарежете картофите на едро, а доматите на половинки и ги добавете в яхнията заедно с граха. Разбъркайте и оставете яхнията да се задушава още приблизително час.
5. Сервирайте агнешката яхния с топъл домашен хляб.
2. Нарежете на едро лука, моркова и селърито. чесънът нарежете на тънки филийки. Загрейте зехтин в тенджера и пуснете лука, чесъна, моркова и селърито. Добавете лютата чушка, нарязана на колелца и филенцата аншоа. Пуснете парчетата месо и усилете огъня.
3. Когато месото придобие златист цвят, добавете виното и оцета. Разбъркайте и оставете яхнията да се задушава 20 минути на по-слаб огън.
4. Нарежете картофите на едро, а доматите на половинки и ги добавете в яхнията заедно с граха. Разбъркайте и оставете яхнията да се задушава още приблизително час.
5. Сервирайте агнешката яхния с топъл домашен хляб.
Продукти
- 1 кг агнешко месо
- сол и черен пипер
- 2 глава лук
- 1 морков
- 1 стрък селъри
- 5 скилидки чесън
- 5 филенца аншоа
- 1 шепа мащерка
- 1 бр. червена люта чушка
- 250 мл бяло вино
- 25 мл бял винен оцет
- 250 г замразен грах
- 400 г картофи
- 200 г чери домати