Начин на приготвяне:

1. За пюрето сварете обелените и нарязани на едри кубчета картофи в подсолена вода. Прецедете ги и ги намачкайте с преса за картофи. добавете прясното мляко и овкусете със сол и черен пипер. След това добавете сварения грах и разбъркайте.
2. В сгорещена мазнина поставете котлетите. поръсете ги със сол и черен пипер и ги пържете от всяка страна по 2 минути. В тигана пуснете и смачканите скилидки чесън и клончетата розмарин.
3. За соса сложете в тенджерка водата, захарта, ситно нарязания джоджен и оцета. Оставете сместа да заври. В купичка смесете царевичното нишесте или брашно с малко вода, а след това го добавете към соса за сгъстяване, като бъркате непрекъснато.
4. Сервирайте агнешките котлети, заляти със сос и гарнирани с пюре.

Продукти

  • 600 г агнешки котлети
  • 20 г масло
  • 2 скилидки чесън
  • сол и черен пипер
  • 4 стръка розмарин

За соса:

  • 100 мл вода
  • 50 г захар
  • 1 връзка джоджен
  • 2 с.л. оцет
  • 1 с.л. царевично брашно

За пюрето:

  • 500 г картофи
  • сол и черен пипер
  • 200 г замразен грах
  • 100 мл прясно мляко

Свързани рецепти