Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Агнешко, халуми и патладжан на скара

категория 0/5
1. За маринатата смесете в купа пасирания чесън, меда, зехтина и ригана. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
2. Ако ползвате дълги тънки патладжани, разрежете ги на две по дължина, без да ги белите. Иначе ползвайте 1 патладжан, нарязан на филии по дължина. Сиренето нарежете на филии.
3. Намажете с четка вътрешната страна на патладжаните и ги поставете върху добре загрята скара с тази част надолу. Намажете агнешките бифтеци от двете страни с маринатата. Същото направете и със сиренето. Поставете всичко върху скарата. Разрежете лимона на две и го поставете върху скарата откъм вътрешната страна.
4. Сервирайте печен патладжан с месо и халуми. Изтискайте сока на половин запечен лимон върху тях. Гарнирайте с препечени филийки и тцацики.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
Рецепта на: Дона Хей