Агнешко, халуми и патладжан на скара

Агнешко, халуми и патладжан на скара

Начин на приготвяне:

1. За маринатата смесете в купа пасирания чесън, меда, зехтина и ригана. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
2. Ако ползвате дълги тънки патладжани, разрежете ги на две по дължина, без да ги белите. Иначе ползвайте 1 патладжан, нарязан на филии по дължина. Сиренето нарежете на филии.
3. Намажете с четка вътрешната страна на патладжаните и ги поставете върху добре загрята скара с тази част надолу. Намажете агнешките бифтеци от двете страни с маринатата. Същото направете и със сиренето. Поставете всичко върху скарата. Разрежете лимона на две и го поставете върху скарата откъм вътрешната страна.
4. Сервирайте печен патладжан с месо и халуми. Изтискайте сока на половин запечен лимон върху тях. Гарнирайте с препечени филийки и тцацики.

Продукти

За маринатата:

  • 2 скилидки чесън
  • 2 ч.л. течен мед
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 шепа пресен риган
  • сол и черен пипер

  • 4 агнешки бифтека
  • 1 патладжан
  • 200 г сирене халуми
  • 1 лимон

Свързани рецепти