Начин на приготвяне:

1. За пюрето почистете морковите и ги нарежете на кръгчета.пуснете ги в тенджера с вряща подсолена вода и ги варете до омекване.
2. Прецедете морковите и ги сложете в блендер или кухненски робот. Отделете няколко листа босилек за украса, а останалите добавете при морковите. Пасирайте. След това, малко по малко, добавяйте сметана и разбърквайте, докато получите желаната консистенция.
3. За маринатата нарежете на ситно листенцата розмарин. Обелете и нарежете на ситно скилидките чесън. Сложете розмарина и чесъна в дълбока купа и добавете меласата, сиропа от нар и 4 с.л. зехтин. Овкусете със сол и черен пипер и рРазбъркайте енергично, докато продуктите се смесят добре.
4. Почистеното от всякакви жили и тлъстини агнешко бонфиле нарежете на тънки, дълги парчета. Потопете хубаво парчетата месо в маринатата. загрейте грил-тиган с 2-3 с.л. зехтин и щипка сол. Изпържете парчетата месо от всички страни и ги извадете.
5. Нарежете сиренето чедър на много тънки филийки. Вземете малко от кадаифа и го разстелете на един слой. поставете две филийки сирене върху него, а в единия край - парче агнешко бонфиле. Завийте на руло, колкото може. Леко стиснете рулото с ръка.
6. В дълбок тиган сипете 1 пръст зехтин, добавете щипка сол и изпържете рулата от кадаиф с месо от всички страни, до леко златисто. Извадете рулата в чиния, постлана с кухненска хартия.
7. На дъното на плоска чиния сипете малко от пюрето от моркови и го разстелете леко. Върху него подредете 2-3 рула от агнешко, обвито в кадаиф. поръсете със ситно нарязан босилек.

Продукти

  • 7 тънки парчета агнешко бонфиле
  • 2 ч.ч. пресен кадаиф
  • 0.5 ч.ч. меласа
  • 0.5 ч.ч. сос от нар
  • 2 стръка пресен розмарин
  • 2 скилидки чесън
  • 100 г сирене чедър
  • сол и черен пипер
  • зехтин

За пюрето:

  • 7 моркова
  • 0.5 връзка босилек
  • 0.5 ч.ч. заквасена сметана
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти