Начин на приготвяне:

1. Направете разрези върху месото, по дължина и по ширина, откъм страната с мазнината. Разрезите не трябва да са по-дълбоки от 0.5 см.
2. Поръсете месото със сол и черен пипер. Загрейте силно 2-3 с.л. зехтин в тиган и запечатайте месото, първо откъм страната с мазнината. Пържете докато се образува хрупкава коричка, след това обърнете месото от другата страна.
3. Почистете морковите и ги нарежете на кръгчета. Лукът нарежете на дебели полумесеци. Сложете зеленчуците в тавичка, добавете главата чесън, цяла и небелена. Върху тях сложете пръчката канела, дафиновите листа и 2-3 стръка салвия.
4. Сложете запечатаното месо върху зеленчуците. Върху него поставете още 2-3 стръка салвия. Налейте червеното вино в тавичката така, че да покрие зеленчуците. Покрийте тавичката с парче алуминиево фолио и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 30 минути.
5. Извадете месото и го увийте в кухненска кърпа. Оставете го да си почине. Отстранете подправките от печените зеленчуци. Пресипете зеленчуците в блендер с малко от соса и ги пасирайте, не фино. Пресипете зеленчуковото пюре в тенджерка и го затоплете. Добавете маслото и бъркайте докато то се разтопи.
6. Нарежете месото на много тънки филийки. Подредете ги върху канапе от зеленчуково пюре. Поръсете с нарязани листа градински чай.
Сервирайте месото със салата от цвекло и чушки.

Продукти

  • 300 г агнешко бонфиле
  • 2 глави лук
  • 3 моркова
  • 1 глава чесън
  • 0.5 връзка салвия
  • 2 дафинови листа
  • 1 пръчка канела
  • 3 с.л. масло
  • 2 ч.ч. червено вино
  • 0.5 ч.ч. зехтин
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти