Начин на приготвяне:

1. Вземете цял ред агнешки ребра със слой мазнина. Изрежете жилките и ципите. Разрежете ребрата до половината с нож. Направете диагонални разрези в мазната част, не по-дълбоки от 1-2 см. Поръсете със сол и черен пипер ребрата от двете страни и ги оставете настрани за 5 минути.
2. За билковата коричка сложете в хаванче обелени скилидки чесън, листа джоджен, магданоз и мащерка. Стрийте ги до получаване на праста. Натрошете сухия хляб и го счукайте.
3. Поставете ребрата в незагрят тиган, с мазната част надолу и оставете тя да промени цвета си и да започне да се топи. Поставете месото в тавичка и намажете с горчица месото, което се намира в единия край на ребрата. Пресипете билковата смес в тавичката и я прикрепете към месото с ръка. Върнете ребрата в тигана, докато се запечата и останалата част от ребрата.
4. Прехвърлете ребрата в тавичка и поставете термометър в месото. Печете в предварително загрята фурна 5-10 минути или докато температурата на месото не стигне 48 градуса. Оставете ребрата да починат 5 минути.
5. За соса сипете киселото мляко в купа, добавете нарязания на ситно джоджен, настърганата кора на лимона и сока му и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре и охладете.
6. Нарежете ребрата по отделно и ги поръсете със сол. Сервирайте със сос от кисело мляко.

Продукти

  • 1 кг агнешки ребра
  • 100 г стар бял хляб
  • 10 стръка мащерка
  • 5 скилидки чесън
  • сол и черен пипер
  • 10 листа джоджен
  • зехтин
  • 2 стръка магданоз

За соса:

  • 500 г пълномаслено кисело мляко
  • 1 лимон
  • настъргана кора и сок
  • 4 листа джоджен
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти