Агнешки пилаф с печени домати
1. Нарежете лука на ситно. Запържете го в тенджера с малко олио за 3-4 минути. Добавете кимиона и канела. Разбъркайте енерегчино. Натрошете кубчето бульон и добавете половината вода. Добавете ориза и останалата вода. Овкусете със сол и черен пипер, разбъркайте и захлупете тенджерата. Оставете ориза да ври на слаб огън 15 минути.
2. Нарежете сушените кайсии, ядките шам-фъстък. Кориандърът нарежете на ситно. Добавете ги към ориза заедно със стафидите, който сте дръпнали от котлона и разбъркайте хубаво.
3. Сложете каймата в купа, добавете към нея подправките. Овкусете със сол и черен пипер. Омесете каймата и офорчмете малки топчици от нея. Изпържете кюфтенцата за около 4 минути от всички страни в тиган със съвсем малко олио. Изпържените кюфтенца изцедете върху кухненска хартия.
4. Подредете чери доматчетата в тавичка. Върху тях подредете кюфтенцата. Запечете доматите и кюфтенцата за 10 минути в предварително загрята фурна на 140 градуса.
5. Сервирайте пилафа със сушенитеплодове, а върху него кюфтенца и домати.

Продукти

  • 2 глави червен лук олио 1 ч.л. смлян кимион 1 ч.л. канела 500 мл вода 1 кубче телешки бульон 300 г жасминов ориз 400 г агнешка кайма 1 ч.л. смлян джинджифил 400 г чери домати 0.5 връзка пресен кориандър 8 сушени кайсии 4 с.л. ядки шам-фъстък 2 с.л. стафиди сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички