1. Нарежете пресните розмарин и мащерка на ситно. Нарежете и дивия лук. В купа смесете сухите розмарин и босилек заедно с пресните мащерка и розмарин. Добавете със сол и черен пипер и разбъркайте добре. Оваляйте пържолите в подправките, от двете страни и ги оставете да престоят в маринатата 15 минути.
2. В тиган разтопете маслото и добавете 1 с.л. зехтин. Загрейте на средна температура и изпържете пържолите за по 3 минути от всяка страна. Извадете пържолите и ги увийте в алуминиево фолио или кухненска кърпа, за да се запазят топли.
3. В друг тиган сипете 1 с.л. зехтин и запържете нарязания на тънки полумесеци лук за 2-3 минути. Добавете соса и остатъците от агнешките пържоли при лука. Добавете пилешкия бульон и балсамовия оцет и оставете соса да къкри 2-3 минути, докато се сгъсти.
4. Сервирайте по две агнешки пържоли на човек. Полейте със сос.

Продукти

  • 4 агнешки пържоли 2 стръка пресен розмарин 0.5 ч.л. сушен розмарин 0.25 ч.л. сушен босилек 3 стръка прясна мащерка 1 с.л. зехтин 1 с.л. масло 0.5 връзка сибирски лук 50 мл балсамов оцет 130 мл пилешки бульон 1 глава лук сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички