1. Счукайте семената кориандър в хаванче. Поръсете агнешките котлети със сол, черен пипер и кориандър. Поръсете с малко зехтин и втрийте всичко добре в месото.

2. Поставете котлетите върху добре загрят грил-тиган и печете по 2 минути от всяка страна. След това оставете месото да почине 2 минути.

3. За соса от кисело мляко сипете киселото мляко в купа и добавете към него тахана, сумака и настърганите фино скилидка чесън и лимонова кора. Овкусете със сол и разбъркайте добре.

4. За салатата нарежете шалота на тънки полумесеци. Сушените сливи нарежете на ивици. Добавете нарязаните на едро бадеми, както и листата магданоз. Овкусете с лимонов сок, сол, черен пипер и зехтин. Разбъркайте много добре.

5. На дъното на чиния разстелете слой сос от кисело мляко. Върху него подредете агнешките котлети. Гарнирайте със салата със сушени сливи и резен лимон.

Продукти

  • 2 с.л. зехтин екстра върджин
  • 6 агнешки котлетчета
  • 1 ч.л. семена кориандър
  • 1/2 връзка магданоз
  • 1 глава лук шалот
  • 4 сушени сливи без костилки
  • 1 малка шепа сурови бадеми
  • 1/2 ч.ч. кисело мляко
  • 1 ч.л. сусамов тахан
  • 1/2 ч.л. сумак
  • 1/2 скилидка чесън
  • 1/2 лимон, настъргана кора и сок
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички