Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Агнешки котлети с пюре от фенел

категория 0/5
1. За маринатата за месото счукайте в хаванче куркумата, семената кимион и кориандър и нарязаните на ситно обелени джинджифили чесън. Добавете малко зехтин на струйка и разбъркайте.
2. Намажете агнешки котлети с кост с маринатата от двете страни. Поставете ги в хладилник за 10-15 минути.
3. Разрежете главите фенел на две и отстранете твърдата им част. Нарежете фенела на тънко заедно със зелените стръкове. Обелете ин арежете чесъна на тънки филийки.
4. Сипете 2 с.л. зехтин в загрят тиган и задушете фенела и чесъна . Овкусете със сол, черен пипер и смлян кимион. разбъркайте. Щом фенелът омекне, добавете меласата от нар. Щом фенелът се карамелизира, добавете листенцата мащерка. Пресипете фенела в блендер, добавете сметаната и пасирайте до гладкост.
5. За млечния сос в купичка смесете ситно нарязани листа мента и цедено кисело мляко. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте. Поставете в хладилник.
6. Загрейте 2 с.л. зехтин в тиган. Изпържете агнешките котлети от двете страни, до златисто, а отвътре да останат алангле. Ако не обичате алангле, прехвърлете запържените котлети в тавичка и печете още 3-4 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.
7. Разстелете пюре от фенел в продълговата чиния. Върху него подредете агнешките котлети. Върху месото нанесете слой млечен сос. Поръсете с щипка куркума.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
Рецепта на: Габриеле Спонза