Агнешки котлети с пюре от фенел
Рецепта от: Габриеле Спонза
1. За маринатата за месото счукайте в хаванче куркумата, семената кимион и кориандър и нарязаните на ситно обелени джинджифили чесън. Добавете малко зехтин на струйка и разбъркайте.
2. Намажете агнешки котлети с кост с маринатата от двете страни. Поставете ги в хладилник за 10-15 минути.
3. Разрежете главите фенел на две и отстранете твърдата им част. Нарежете фенела на тънко заедно със зелените стръкове. Обелете ин арежете чесъна на тънки филийки.
4. Сипете 2 с.л. зехтин в загрят тиган и задушете фенела и чесъна . Овкусете със сол, черен пипер и смлян кимион. разбъркайте. Щом фенелът омекне, добавете меласата от нар. Щом фенелът се карамелизира, добавете листенцата мащерка. Пресипете фенела в блендер, добавете сметаната и пасирайте до гладкост.
5. За млечния сос в купичка смесете ситно нарязани листа мента и цедено кисело мляко. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте. Поставете в хладилник.
6. Загрейте 2 с.л. зехтин в тиган. Изпържете агнешките котлети от двете страни, до златисто, а отвътре да останат алангле. Ако не обичате алангле, прехвърлете запържените котлети в тавичка и печете още 3-4 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.
7. Разстелете пюре от фенел в продълговата чиния. Върху него подредете агнешките котлети. Върху месото нанесете слой млечен сос. Поръсете с щипка куркума.
2. Намажете агнешки котлети с кост с маринатата от двете страни. Поставете ги в хладилник за 10-15 минути.
3. Разрежете главите фенел на две и отстранете твърдата им част. Нарежете фенела на тънко заедно със зелените стръкове. Обелете ин арежете чесъна на тънки филийки.
4. Сипете 2 с.л. зехтин в загрят тиган и задушете фенела и чесъна . Овкусете със сол, черен пипер и смлян кимион. разбъркайте. Щом фенелът омекне, добавете меласата от нар. Щом фенелът се карамелизира, добавете листенцата мащерка. Пресипете фенела в блендер, добавете сметаната и пасирайте до гладкост.
5. За млечния сос в купичка смесете ситно нарязани листа мента и цедено кисело мляко. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте. Поставете в хладилник.
6. Загрейте 2 с.л. зехтин в тиган. Изпържете агнешките котлети от двете страни, до златисто, а отвътре да останат алангле. Ако не обичате алангле, прехвърлете запържените котлети в тавичка и печете още 3-4 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.
7. Разстелете пюре от фенел в продълговата чиния. Върху него подредете агнешките котлети. Върху месото нанесете слой млечен сос. Поръсете с щипка куркума.
Продукти
- 1 скилидка чесън 3 щипки кимион 2 щипки кориандър 2 щипки куркума зехтин 1 ч.л. пресен джинджифил 4 агнешки котлети сол и черен пиперЗа пюрето:2 глави резене 1 скилидка чесън зехтин сол и черен пипер щипка смлян кимион 1 ч.ч. течна сметана 1 с.л. меласа от нар 2 стръка мащеркаЗа млечния сос:3 с.л. цедено кисело мляко 4 листа прясна мента сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Габриеле Спонза
Бананови кюфтета
Рецепти Габриеле Спонза
Сандвич с пилешки рулца
Рецепти Габриеле Спонза
Доматена супа със сироп от нар
Рецепти Габриеле Спонза
Лефер с полента
Рецепти Габриеле Спонза
Сос тартар
Рецепти Габриеле Спонза
Бонфиле с пюре от целина
Рецепти Габриеле Спонза
Севиче със скумрия
Рецепти Габриеле Спонза
Ябълков десерт
Рецепти Габриеле Спонза
Крем-супа от сладки картофи
Рецепти Габриеле Спонза
Ябълков крамбъл