Агнешки котлети с печени моркови и дзадзики
Рецепта от: Габриеле Спонза
1. Почистете и нарежете морковите на тънки кръгчета.
2. Намазнете добре тавичка с 1 с.л. зехтин. Подредете стръковете розмарин на дъното на тавичката. Върху тях подредете кръгчетата моркови. Върху морковите подредете листата босилек. поръсете със сол и черен пипер и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 20-25 минути.
3. Нарежете листата джоджен на ситно. Обелете скилидката чесън и я нарежете също на много ситно.
4. Подредете агнешките котлети в чиния. Поръсете ги с малко зехтин. Разпределете върху котлетите сместа от джоджен и чесън. Оставете ги да престоят така 10 минути.
5. Загрейте тиган и сипете 1 ч.л. зехтин в него. Оваляйте добре котлетите в маринатата. След това ги поставете в тигана и ги пържете от двете страни, до готовност, като ги обръщате често.
6. За дзадзикито отделете листата магданоз и босилек, както и клончетата копър. Нарежете ги на ситно. В купа разбъркайте киселото мляко. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете нарязаните подправки и разбъркайте. Оставете малко преди да добавите вода - около 2-3 с.л. Накрая поръсете с тънка струйка зехтин.
7. Подредете агнешките котлети на кула върху дъска или в правоъгълна чиния. До тях сипете кръгчета моркови, като предварително отстраните листата босилек и стръковете розмарин и ги разбъркате. Гарнирайте със сух таратор със зелени подправки.
2. Намазнете добре тавичка с 1 с.л. зехтин. Подредете стръковете розмарин на дъното на тавичката. Върху тях подредете кръгчетата моркови. Върху морковите подредете листата босилек. поръсете със сол и черен пипер и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 20-25 минути.
3. Нарежете листата джоджен на ситно. Обелете скилидката чесън и я нарежете също на много ситно.
4. Подредете агнешките котлети в чиния. Поръсете ги с малко зехтин. Разпределете върху котлетите сместа от джоджен и чесън. Оставете ги да престоят така 10 минути.
5. Загрейте тиган и сипете 1 ч.л. зехтин в него. Оваляйте добре котлетите в маринатата. След това ги поставете в тигана и ги пържете от двете страни, до готовност, като ги обръщате често.
6. За дзадзикито отделете листата магданоз и босилек, както и клончетата копър. Нарежете ги на ситно. В купа разбъркайте киселото мляко. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете нарязаните подправки и разбъркайте. Оставете малко преди да добавите вода - около 2-3 с.л. Накрая поръсете с тънка струйка зехтин.
7. Подредете агнешките котлети на кула върху дъска или в правоъгълна чиния. До тях сипете кръгчета моркови, като предварително отстраните листата босилек и стръковете розмарин и ги разбъркате. Гарнирайте със сух таратор със зелени подправки.
Продукти
- 2 моркова зехтин сол 6 стръка розмарин 10 листа босилек 5 агнешки котлета 8 листа джоджен 1 скилидка чесън сол и черен пиперЗа дзадзики:0.5 връзка магданоз 0.5 връзка копър 10 листа босилек 5 с.л. кисело мляко вода зехтин сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Габриеле Спонза
Бананови кюфтета
Рецепти Габриеле Спонза
Сандвич с пилешки рулца
Рецепти Габриеле Спонза
Доматена супа със сироп от нар
Рецепти Габриеле Спонза
Лефер с полента
Рецепти Габриеле Спонза
Сос тартар
Рецепти Габриеле Спонза
Бонфиле с пюре от целина
Рецепти Габриеле Спонза
Севиче със скумрия
Рецепти Габриеле Спонза
Ябълков десерт
Рецепти Габриеле Спонза
Агнешки котлети с пюре от фенел
Рецепти Габриеле Спонза
Крем-супа от сладки картофи