1. Почистете и разрежете пресните картофи на половинки. Сварете ги на пара до омекване.

2. В тавичка сипете 2 с.л. зехтин, поръсете солта с целина, едрия лют червен пипер и сушената мента.

3. Оваляйте от двете страни всеки агнешки котлет и оставете всички в тавичката за 10 минути.

4. Загрейте силно тиган с незалепващо покритие и поставете в него маринованите котлети. Гответе 5 минути от едната страна и 3 минути от другата.

5. В голяма чиния разпръснете листата рукола. Върху тях подредете агнешките котлети.

6. В същия тиган сипете останалия зехтин и запечете картофите до златисто, по 3 минути от всяка страна. Изсипете ги при агнешките котлети. Поръсете с морска сол и нарязани пресни магданоз и мента.

Продукти

  • 500 г дребни пресни картофи
  • 3 с.л. зехтин
  • 1 1/2 едър лют червен пипер
  • 1 ч.л. сушена мента
  • 1/2 ч.л. сол с целина
  • 8 агнешки котлета
  • 100 г рукола
  • 1 ч.л. едра морска сол
  • 1 с.л. нарязан магданоз
  • 1 с.л. прясна мента

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички