Агнешки котлети с мента, чили и златни картофи
Рецепта от: Найджела Лоусън
1. Почистете и разрежете пресните картофи на половинки. Сварете ги на пара до омекване.
2. В тавичка сипете 2 с.л. зехтин, поръсете солта с целина, едрия лют червен пипер и сушената мента.
3. Оваляйте от двете страни всеки агнешки котлет и оставете всички в тавичката за 10 минути.
4. Загрейте силно тиган с незалепващо покритие и поставете в него маринованите котлети. Гответе 5 минути от едната страна и 3 минути от другата.
5. В голяма чиния разпръснете листата рукола. Върху тях подредете агнешките котлети.
6. В същия тиган сипете останалия зехтин и запечете картофите до златисто, по 3 минути от всяка страна. Изсипете ги при агнешките котлети. Поръсете с морска сол и нарязани пресни магданоз и мента.
Продукти
- 500 г дребни пресни картофи
- 3 с.л. зехтин
- 1 1/2 едър лют червен пипер
- 1 ч.л. сушена мента
- 1/2 ч.л. сол с целина
- 8 агнешки котлета
- 100 г рукола
- 1 ч.л. едра морска сол
- 1 с.л. нарязан магданоз
- 1 с.л. прясна мента
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол