Агнешки котлети с дюля и полента
1. За полентата сложете млякото и бульона в тенджера.Щом заврят изсипете полентата или смес за качамак. Бъркайте в продължение на 2-3 минути или колкото пише в указанията на пакета. Изсипете полентата в намазана с масло керамична тава. Тръснете тавата, за да се разпредели полентата и я оставете да се охлади.
2. Намажете с мазнина плоска тавичка и подредете котлетите в едната и половина. Намажете само горната страна на котлетите с пастата от дюли и ги поръсете със сол и черен пипер.
3. Обърнете изстудената полента върху парче хартия за печене и я разрежете на 2 парчета, като преди това сте изрязали неравните и краища. Подредете парчетата в другата част на тавичката. Върху тях накъсайте на едро синьо сирене.
4. Сложете котлетите и полентата в предварително загрята фурна на 220 градуса за около 15 минути.
5. Поднесете агнешки котлети с парче полента и свежа рукола.

Продукти

  • 650 г агнешки котлети 1 с.л. зехтин сол и черен пипер 3 с.л. паста от дюли 500 мл пилешки бульон 250 мл прясно мляко 120 г инстантна полента 80 г синьо сирене 2 шепи рукола

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички