Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Агнешки котлети с дюля и полента

категория 0/5
1. За полентата сложете млякото и бульона в тенджера.Щом заврят изсипете полентата или смес за качамак. Бъркайте в продължение на 2-3 минути или колкото пише в указанията на пакета. Изсипете полентата в намазана с масло керамична тава. Тръснете тавата, за да се разпредели полентата и я оставете да се охлади.
2. Намажете с мазнина плоска тавичка и подредете котлетите в едната и половина. Намажете само горната страна на котлетите с пастата от дюли и ги поръсете със сол и черен пипер.
3. Обърнете изстудената полента върху парче хартия за печене и я разрежете на 2 парчета, като преди това сте изрязали неравните и краища. Подредете парчетата в другата част на тавичката. Върху тях накъсайте на едро синьо сирене.
4. Сложете котлетите и полентата в предварително загрята фурна на 220 градуса за около 15 минути.
5. Поднесете агнешки котлети с парче полента и свежа рукола.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
Рецепта на: Дона Хей