Агнешки котлети с барбекю сос
Рецепта от: Габриеле Спонза
1. Вземете цяла редица агнешки котлети с ребрата. Разделете ги на две, по 6 на парче. Поръсете ги със сол, черен пипер и 1-2 с.л. зехтин. Хубаво втрийте всичко в месото и оставете настрани.
2. За соса нарежете на малки кубчета червената чушка. Бялата част на стръковете пресен лук нарежете на ситно, а зелената запазете за украса. Обелете скилидката чесън и я нарежете на ситно. Сложете нарязаните зеленчуци в тенджерка и добавете кетчупа, соевия сос, захарта, кимиона и 1 с.л. зехтин. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте. Добавете и 200 мл вода. Разбъркайте и оставете да заври.
3. В чаша разбъркайте нишестето с малко хладка вода, на кашичка. Добавете го към заврелия сос. Разбъркайте и оставете соса д се посгъсти. Дръпнете от огъня.
4. Намажете агнешките котлети с 1/3 от барбекю соса, от двете страни. Загрейте добре тиган и запържете месото в него, докато промени цвета си, за кратко. Прехвърлете месото в тавичка. Намажете с още 1/3 от соса. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 10-15 минути. След като извадите месото, го намажете с останалия сос. Прехвърлете го върху дъска.
5. Разрежете чери доматчетата на половинки. Нарежете зеланата част на стръковете пресен лук под диагонал. Поръсете месото с доматчетата и лука.
2. За соса нарежете на малки кубчета червената чушка. Бялата част на стръковете пресен лук нарежете на ситно, а зелената запазете за украса. Обелете скилидката чесън и я нарежете на ситно. Сложете нарязаните зеленчуци в тенджерка и добавете кетчупа, соевия сос, захарта, кимиона и 1 с.л. зехтин. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте. Добавете и 200 мл вода. Разбъркайте и оставете да заври.
3. В чаша разбъркайте нишестето с малко хладка вода, на кашичка. Добавете го към заврелия сос. Разбъркайте и оставете соса д се посгъсти. Дръпнете от огъня.
4. Намажете агнешките котлети с 1/3 от барбекю соса, от двете страни. Загрейте добре тиган и запържете месото в него, докато промени цвета си, за кратко. Прехвърлете месото в тавичка. Намажете с още 1/3 от соса. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 10-15 минути. След като извадите месото, го намажете с останалия сос. Прехвърлете го върху дъска.
5. Разрежете чери доматчетата на половинки. Нарежете зеланата част на стръковете пресен лук под диагонал. Поръсете месото с доматчетата и лука.
Продукти
- 12 агнешки котлета зехтин сол и черен пипер 3 червени чери доматчета 3 жълти чери доматчетаЗа барбекю соса:1 скилидка чесън 1 червена чушка 1 с.л. течен мед 2 с.л. кетчуп 2 стръка пресен лук 2 щипки кафява захар щипка смлян кимион 3 с.л. соев сос 3 с.л. зехтин сол и черен пипер 200 мл вода 1 ч.л. нишесте вода
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Габриеле Спонза
Бананови кюфтета
Рецепти Габриеле Спонза
Сандвич с пилешки рулца
Рецепти Габриеле Спонза
Доматена супа със сироп от нар
Рецепти Габриеле Спонза
Лефер с полента
Рецепти Габриеле Спонза
Сос тартар
Рецепти Габриеле Спонза
Бонфиле с пюре от целина
Рецепти Габриеле Спонза
Севиче със скумрия
Рецепти Габриеле Спонза
Ябълков десерт
Рецепти Габриеле Спонза
Агнешки котлети с пюре от фенел
Рецепти Габриеле Спонза
Крем-супа от сладки картофи