Агнешки котлети с барбекю сос

Агнешки котлети с барбекю сос

Начин на приготвяне:

1. Вземете цяла редица агнешки котлети с ребрата. Разделете ги на две, по 6 на парче. Поръсете ги със сол, черен пипер и 1-2 с.л. зехтин. Хубаво втрийте всичко в месото и оставете настрани.
2. За соса нарежете на малки кубчета червената чушка. Бялата част на стръковете пресен лук нарежете на ситно, а зелената запазете за украса. Обелете скилидката чесън и я нарежете на ситно. Сложете нарязаните зеленчуци в тенджерка и добавете кетчупа, соевия сос, захарта, кимиона и 1 с.л. зехтин. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте. Добавете и 200 мл вода. Разбъркайте и оставете да заври.
3. В чаша разбъркайте нишестето с малко хладка вода, на кашичка. Добавете го към заврелия сос. Разбъркайте и оставете соса д се посгъсти. Дръпнете от огъня.
4. Намажете агнешките котлети с 1/3 от барбекю соса, от двете страни. Загрейте добре тиган и запържете месото в него, докато промени цвета си, за кратко. Прехвърлете месото в тавичка. Намажете с още 1/3 от соса. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 10-15 минути. След като извадите месото, го намажете с останалия сос. Прехвърлете го върху дъска.
5. Разрежете чери доматчетата на половинки. Нарежете зеланата част на стръковете пресен лук под диагонал. Поръсете месото с доматчетата и лука.

Продукти

  • 12 агнешки котлета
  • зехтин
  • сол и черен пипер
  • 3 червени чери доматчета
  • 3 жълти чери доматчета

За барбекю соса:

  • 1 скилидка чесън
  • 1 червена чушка
  • 1 с.л. течен мед
  • 2 с.л. кетчуп
  • 2 стръка пресен лук
  • 2 щипки кафява захар
  • щипка смлян кимион
  • 3 с.л. соев сос
  • 3 с.л. зехтин
  • сол и черен пипер
  • 200 мл вода
  • 1 ч.л. нишесте
  • вода

Свързани рецепти