1. Почистете и измийте картофите. Сварете ги в тенджера с вряща подсолена вода за 10 минути, докато омекнат. ПРецедете ги и ги оставете да изстинат.

2. Поръсете котлетите със зехтин, сол и черен пипер. Хубаво втрийте подправките в месото. Поставете котлетите върху добре загрята скара. Печете по 3-4 минути от всяка страна.

3. В купа сложете разразяните на половинки картофи и стръковете броколини. Поръсете със зехтин и разбъркайте. Поставете върху скарата, до месото. Печете по 1-2 минути от всяка страна.

4. За соса обелете и нарежете на ситно лука, а чесъна нарежете на тънки филийки. Сложете ги в купа заедно с нарязаните на едро листа пресни подправки. Добавете и нарязаната на тънки кръгчета люта чушка. Овкусете със сол, черен пипер и зехтин. Разбъркайте добре.

5. Сервирайте агнешките котлети с гарнитура от печени картофи и броколини и поръсени обилно със сос чимичури.

Продукти

  • 400 г пресни картофи
  • 25 мл зехтин
  • 8 агнешки котлети
  • морска сол и прясно смлян черен пипер
  • 200 г броколини
  • За сос чимичури:
  • 15 г магданоз
  • 15 г кориандър
  • 15 г мента
  • 2 скилидки чесън
  • 1 зелена люта чушка
  • 1 глава лук шалот
  • 25 мл червен винен оцет
  • 50 мл зехтин

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички