Агнешки котлети на скара със сос чимичури
Рецепта от: Джеймс Мартин
1. Почистете и измийте картофите. Сварете ги в тенджера с вряща подсолена вода за 10 минути, докато омекнат. ПРецедете ги и ги оставете да изстинат.
2. Поръсете котлетите със зехтин, сол и черен пипер. Хубаво втрийте подправките в месото. Поставете котлетите върху добре загрята скара. Печете по 3-4 минути от всяка страна.
3. В купа сложете разразяните на половинки картофи и стръковете броколини. Поръсете със зехтин и разбъркайте. Поставете върху скарата, до месото. Печете по 1-2 минути от всяка страна.
4. За соса обелете и нарежете на ситно лука, а чесъна нарежете на тънки филийки. Сложете ги в купа заедно с нарязаните на едро листа пресни подправки. Добавете и нарязаната на тънки кръгчета люта чушка. Овкусете със сол, черен пипер и зехтин. Разбъркайте добре.
5. Сервирайте агнешките котлети с гарнитура от печени картофи и броколини и поръсени обилно със сос чимичури.
Продукти
- 400 г пресни картофи
- 25 мл зехтин
- 8 агнешки котлети
- морска сол и прясно смлян черен пипер
- 200 г броколини
- За сос чимичури:
- 15 г магданоз
- 15 г кориандър
- 15 г мента
- 2 скилидки чесън
- 1 зелена люта чушка
- 1 глава лук шалот
- 25 мл червен винен оцет
- 50 мл зехтин
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Джейми Оливър
Три вида ризото