Агнешки котлет със салса верде

Агнешки котлет със салса верде

Начин на приготвяне:

1. За зеления сос /салса верде/ нарежете с ножица дивия лук и накъсайте листатата магданоз. Сложете ги в блендер заедно с обелените скилидки чесън, изцедените каперси и филенца аншоа. Добавете останалите продукти и смелете всичко добре. Прехвърлете салсата в стъклен буркан и я съхранявайте в хладилник около седмица или я замразете в подходящ съд.
2. Поставете котлетите в дълбока тавичка и ги намажете хубаво със салса верде. Поръсете със сол и черен пипер и ги покрийте с хартия за печене. Поставете ги в хладилник най-малко за 30 минути, за предпочитане 12 часа. Извадете месото 30 минути преди готвене на стайна температура.
3. Загрейте фурната на 230 градуса. Прехвърлете ребрата в тава за печене и ги печете в продължение на 16-20 минути.
4. Щом извадите тавата с изпеченото месо, покрийте я с алуминиево фолио и я завийте с две кърпи. Оставете месото да си почива 10-15 минути.
5. Нарежете месото на отделни порции и поднесете с купичка салса верде.
6. За печения лук отрежете краищата на главите лук и ги обелете. Подредете ги в дълбока тенджера и ги залейте с 1/2 ч.ч. вода. Поръсете ги с 1 с.л. мед и 2 с.л. балсамов оцет и ги овкусете със сол и черен пипер. Върху всяка глава лук поставете по 1 ч.л. масло. покрийте ги с цели стръкове мащерка. Захлупете тенджерата и печете лука на 150 градуса в продължение на 1 час и 30 минути. Махнете капака на теджерата и полейте лука с соса, който се е образувал. Печете още 45 минути, без капак.
6. Поднесете пюре от бакла, а върху него агнешки котлет. Гарнирайте с глава печен лук.

За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/

Продукти

За салса верде:

  • 1.5 ч.ч. магданоз
  • 1 връзка див лук
  • 1 ч.ч. зехтин
  • 0.25 ч.ч. каперси
  • 3 скилидки чесън
  • 4 с.л. лимонов сок
  • 2 с.л. дижонска горчица
  • прясно смлян черен пипер
  • 0.25 глава червен лук
  • 8 филенца аншоа
  • 1 твърдосварен жълтък

За печения лук:

  • 6 глави червен лук
  • 0.5 ч.ч. вода
  • 1 с.л. мед
  • 2 с.л. балсамов оцет
  • 6 ч.л. масло
  • сол и черен пипер
  • 8 стръка мащерка

За агнешкото:

  • 3 парчета агнешки котлети
  • 4 с.л. салса верде
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти