Агнешки кофта кебап

Агнешки кофта кебап

Начин на приготвяне:

1. Нарежете зелето на много тънки ивици и ги сложете в дълбока купа. Поръсете със сол, черен пипер, оцет и захар. С ръце намачкайте зелето и го оставете да се маринова.
2. Нарежете айсберга на ивици, а репичките на полумесеци. Краставицата нарежете на кръгчета и я поръсете със сол, оцет и зехтин.
3. Начупете или нарежете хляба и го смелете в блендер заедно с щипка сол и черен пипер. Сложете ги в купа и добавете каймата. Омесете каймата и я разделете на 4 топки. Всяка част кайма оформете като кебап /8-9 см дълъг/ около метален шиш. Изпечете шишовете от всички страни, докато придобият черен цвят върху добре загрята скара или грил-тиган. когато са почти готови, намажете ги с чили сос, с помощта на четка. Върху скарата изпечете и люти чушлета.
4. В сух тиган запечете семената резене, кимион и ядките шам-фъстък за 1-2 минути. Прехвърлете ги в хаванче и ги счукайте. Разпръснете сместа върху плота или върху дъска и оваляйте топлите шишчета в тях.
5. Затоплете питките на скарата. Върху всяка питка сложете шиш и гарнирайте със зеле, айсберг, краставица, репички и люта чушка. Поръсете с кисело мляко.

Продукти

  • 0.25 глава червено зеле
  • 2 с.л. бял винен оцет
  • 1 с.л. захар
  • 50 г ядки шам-фъстък
  • 1 ч.л. семена от резене
  • щипка семена кимион
  • 0.5 глава салата айсберг
  • 50 г стар хляб
  • 400 г агнешка кайма
  • сладък чили сос
  • 4 арабски питки или тортили
  • 1 връзка репички
  • 4 с.л. кисело мляко
  • 4 люти чушки

Свързани рецепти