Агнешки кюфтета по гръцки

Агнешки кюфтета по гръцки

Начин на приготвяне:

1. Залейте кус-куса с горещия пилешки бульон и покрийте купата с прозрачно фолио.
2. В друга купа сложете агнешката кайма, добавете меда, настърганата лимонова кора и подправките. Добавете и набъбналия кус-кус. Омесете каймата с ръце внимателно. След това начупете сиренето на едри парчета и отново разбъркайте.
3. С мокри ръце оформете кюфтенцата. Запечете ги в нагорещен тефлонов тиган, като ги обръщате от всички страни.
4. Запечете кюфтенцата в тигана във фурната на 180 градуса.
5. Намажете тънки питки /тип арабски/ с хумус, тцацики или баба гануш. Отгоре сложете няколко пресни листа спанак, чери доматчета и кюфтенцата.

Продукти

  • 50 г арабски кус-кус
  • 150 мл пилешки бульон
  • 300 г мляно агнешко месо
  • 1 с.л. течен мед
  • 1 ч.л. настъргана лимонова кора
  • 1 щипка розмарин
  • сол и черен пипер
  • 50 г овче сирене

За гарниране:

  • 4 бр. арабски питки
  • 200 г пресен спанак
  • 10 бр. чери домати
  • хумус
  • баба гануш или кьополу

Свързани рецепти