Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Агнешки кюфтета по гръцки

категория 0/5
1. Залейте кус-куса с горещия пилешки бульон и покрийте купата с прозрачно фолио.
2. В друга купа сложете агнешката кайма, добавете меда, настърганата лимонова кора и подправките. Добавете и набъбналия кус-кус. Омесете каймата с ръце внимателно. След това начупете сиренето на едри парчета и отново разбъркайте.
3. С мокри ръце оформете кюфтенцата. Запечете ги в нагорещен тефлонов тиган, като ги обръщате от всички страни.
4. Запечете кюфтенцата в тигана във фурната на 180 градуса.
5. Намажете тънки питки /тип арабски/ с хумус, тцацики или баба гануш. Отгоре сложете няколко пресни листа спанак, чери доматчета и кюфтенцата.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
Рецепта на: Дона Хей