Агнешки кюфтета по гръцки
Рецепта от: Дона Хей
1. Залейте кус-куса с горещия пилешки бульон и покрийте купата с прозрачно фолио.
2. В друга купа сложете агнешката кайма, добавете меда, настърганата лимонова кора и подправките. Добавете и набъбналия кус-кус. Омесете каймата с ръце внимателно. След това начупете сиренето на едри парчета и отново разбъркайте.
3. С мокри ръце оформете кюфтенцата. Запечете ги в нагорещен тефлонов тиган, като ги обръщате от всички страни.
4. Запечете кюфтенцата в тигана във фурната на 180 градуса.
5. Намажете тънки питки /тип арабски/ с хумус, тцацики или баба гануш. Отгоре сложете няколко пресни листа спанак, чери доматчета и кюфтенцата.
2. В друга купа сложете агнешката кайма, добавете меда, настърганата лимонова кора и подправките. Добавете и набъбналия кус-кус. Омесете каймата с ръце внимателно. След това начупете сиренето на едри парчета и отново разбъркайте.
3. С мокри ръце оформете кюфтенцата. Запечете ги в нагорещен тефлонов тиган, като ги обръщате от всички страни.
4. Запечете кюфтенцата в тигана във фурната на 180 градуса.
5. Намажете тънки питки /тип арабски/ с хумус, тцацики или баба гануш. Отгоре сложете няколко пресни листа спанак, чери доматчета и кюфтенцата.
Продукти
- 50 г арабски кус-кус 150 мл пилешки бульон 300 г мляно агнешко месо 1 с.л. течен мед 1 ч.л. настъргана лимонова кора 1 щипка розмарин сол и черен пипер 50 г овче сиренеЗа гарниране:4 бр. арабски питки 200 г пресен спанак 10 бр. чери домати хумус баба гануш или кьополу
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Дона Хей
Брауни кексчета с малини
Рецепти Дона Хей
Свински ребра с кленов сироп и бърбън
Рецепти Дона Хей
Боровинков крем брюле
Рецепти Дона Хей
Шоколадов фъдж кейк
Рецепти Дона Хей
Бисквити с парченца шоколад
Рецепти Дона Хей
Кюфтенца от свинско с копър
Рецепти Дона Хей
Паста с три сирена
Рецепти Дона Хей
Печено пилешко с чоризо
Рецепти Дона Хей
Гурме бургери
Рецепти Дона Хей
Лимонов пудинг