Агнешки кюфтета по гръцки
1. Залейте кус-куса с горещия пилешки бульон и покрийте купата с прозрачно фолио.
2. В друга купа сложете агнешката кайма, добавете меда, настърганата лимонова кора и подправките. Добавете и набъбналия кус-кус. Омесете каймата с ръце внимателно. След това начупете сиренето на едри парчета и отново разбъркайте.
3. С мокри ръце оформете кюфтенцата. Запечете ги в нагорещен тефлонов тиган, като ги обръщате от всички страни.
4. Запечете кюфтенцата в тигана във фурната на 180 градуса.
5. Намажете тънки питки /тип арабски/ с хумус, тцацики или баба гануш. Отгоре сложете няколко пресни листа спанак, чери доматчета и кюфтенцата.

Продукти

  • 50 г арабски кус-кус 150 мл пилешки бульон 300 г мляно агнешко месо 1 с.л. течен мед 1 ч.л. настъргана лимонова кора 1 щипка розмарин сол и черен пипер 50 г овче сиренеЗа гарниране:4 бр. арабски питки 200 г пресен спанак 10 бр. чери домати хумус баба гануш или кьополу

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички