Агнешки кебап с ориз

Агнешки кебап с ориз

Начин на приготвяне:

Месото се почиства от тлъстините и се нарязва на кубчета. Зеленчуците се нарязват на едри кубчета. Месото се задушава в силно загрят съд., като се подправя само с пипер. Добавяме и малко чесън. Когато месото се зачерви от всички страни, се добавят зеленчуците. Разбърква се добре и се пускат няколко парченца масло. Както и цели стръкове розмарин, мащерка, магданоз. Посолява се. Слагат се доматите от консерва плюс щипка захар. Като заврят доматите, се добавя бульон така, че да покрие месото и зеленчуците. Тенджерата с капак се слага във фурна на 150-160 градуса за час и половина-два. В тиган се слага малко масло и зехтин, слага се сварения ориз. Добавя се наситно нарязани див чесън и магданоз.

Продукти

  • 300 г агнешко месо /бут или
  • 1 глава лук
  • 1 глава целина
  • 3 моркова
  • 1 скилидка чесън
  • 1 щипка мащерка
  • 1 щипка чубрица
  • 1 щипка джоджен
  • червен пипер
  • 100 г сварен ориз
  • 1 консерва домати
  • 50 г масло
  • сол и черен пипер
  • 1 стрък див лук
  • 1 стрък магданоз
  • 1 бульон

Свързани рецепти