Агнешки джолани с аншоа
Рецепта от: Найджъл Слейтър
1. Поръсете агнешките джолани с прясно смлян черен пипер от двете страни.
2. Сипете зехтин в тенджера или друг дълбок съд с огнеупорни дръжки и капак и го загрейте. Запечатайте джоланите от двете страни, до златистокафяво.
3. Добавете нарязания на едро лук и нарязаната на филийки скилидка чесън. Добавете нарязани на ситно 2 филенца аншоа. Добавете стръковете розмарин и дафиновите листа. Залейте с бульон и червено вино. Щом течността заври, захлупете съда и поставете в предварително загрята фурна на 160 градуса за 2 часа. По средата на печенето обърнете джоланите.
3. Извадете джоланите в чиния и ги оставете да си починат, като ги държите топли.
4. Върнете съда със соса върху котлона и добавете останалите 2 нарязани на ситно филенца аншоа. Добавете и нарязаните листа магданоз. Разбъркайте и оставете соса да покъкри няколко минути. Опитайте на вкус и ако е необходимо добавете сол и черен пипер.
5. Сервирайте агнешките джолани, поляти обилно със сос.
Продукти
- 2 бр. агнешки джолан
- прясно смлян черен пипер
- 1 с.л. зехтин
- 2 глави лук
- 1 скилидка чесън
- 4 филенца маринована аншоа
- 2 стръка розмарин
- 2 дафинови листа
- 250 мл пилешки или телешки бульон
- 250 мл червено вино
- шепа листа магданоз
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол