Начин на приготвяне:

1. Поръсете агнешките джолани с прясно смлян черен пипер от двете страни.

2. Сипете зехтин в тенджера или друг дълбок съд с огнеупорни дръжки и капак и го загрейте. Запечатайте джоланите от двете страни, до златистокафяво.

3. Добавете нарязания на едро лук и нарязаната на филийки скилидка чесън. Добавете нарязани на ситно 2 филенца аншоа. Добавете стръковете розмарин и дафиновите листа. Залейте с бульон и червено вино. Щом течността заври, захлупете съда и поставете в предварително загрята фурна на 160 градуса за 2 часа. По средата на печенето обърнете джоланите.

3. Извадете джоланите в чиния и ги оставете да си починат, като ги държите топли.

4. Върнете съда със соса върху котлона и добавете останалите 2 нарязани на ситно филенца аншоа. Добавете и нарязаните листа магданоз. Разбъркайте и оставете соса да покъкри няколко минути. Опитайте на вкус и ако е необходимо добавете сол и черен пипер.

5. Сервирайте агнешките джолани, поляти обилно със сос.

Продукти

  • 2 бр. агнешки джолан
  • прясно смлян черен пипер
  • 1 с.л. зехтин
  • 2 глави лук
  • 1 скилидка чесън
  • 4 филенца маринована аншоа
  • 2 стръка розмарин
  • 2 дафинови листа
  • 250 мл пилешки или телешки бульон
  • 250 мл червено вино
  • шепа листа магданоз

Свързани рецепти