Начин на приготвяне:

1. Измийте добре ябълките и ги нарежете на четвъртинки. Изтискайте сока им с помощта на сокоизтисквачка. Трябва да се получи 1 ч.ч. сок.
2. В тенджера разтопете маслото. Подредете парчетата месо от бут, предварително добре изтънени, на дъното на тенджерата. Намалете леко силата на огъня и запечатайте месото то всички страни, докато придобие златист цвят.
3. Обелете и нарежете на много тънки ивички джинджифила. Поръсете го върху месото, като продължавате да го обръщате.
4. Обелете и нарежете лука на тънки полумесеци. Добавете го при месото щом джинджифилът омекне. Обръщайте месото и гответе до омекване на лука.
5. Овкусете с канелата, сол и черен пипер. Поръсете листата магданоз. Излейте ябълковия сок. Захлупете тенджерата и гответе на бавен огън 30 минути.
6. Сервирайте агнешкото, поръсено с нарязан магданоз и с гарнитура от пилаф с домати и шам-фъстък.

Продукти

 

  • 1 с.л. масло
  • 3 кисели ябълки
  • 1 кг агнешки бут
  • 2 глави лук
  • 2 см джинджифил
  • 0.5 ч.л. канела
  • сол и черен пипер
  • шепа листа магданоз

Свързани рецепти