Агнешки бульон на кубчета
Рецепта от: Максут Ашкар
1. За бульона използвайте оголени агнешки кокали. Измийте ги и ги сложете в дълбока тенджера.
2. Добавете нарязаните на едро лук, морков и керевиз. Овкусете с малко сол, зърна черен пипер, мента и дафинов лист. Залейте кокалите със студена вода. Варете бульона на слаб огън около 2 часа.
3. Разпределете бульона във форми за лед. Щом бульонът изстине, поставете по едно листо магданоз във всяко кубче. Замразете.
4. Използвайте кубчетата бульон за приготвянето на супи, ориз и сосове.
2. Добавете нарязаните на едро лук, морков и керевиз. Овкусете с малко сол, зърна черен пипер, мента и дафинов лист. Залейте кокалите със студена вода. Варете бульона на слаб огън около 2 часа.
3. Разпределете бульона във форми за лед. Щом бульонът изстине, поставете по едно листо магданоз във всяко кубче. Замразете.
4. Използвайте кубчетата бульон за приготвянето на супи, ориз и сосове.
Продукти
- 1.5 г агнешки кокали 1 глава лук 1 морков 2 стръка керевиз мента сол и черен пипер 1 дафинов лист листа магданоз
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джейми Оливър
Чили чътни
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща