Начин на приготвяне:

1. За бульона използвайте оголени агнешки кокали. Измийте ги и ги сложете в дълбока тенджера.
2. Добавете нарязаните на едро лук, морков и керевиз. Овкусете с малко сол, зърна черен пипер, мента и дафинов лист. Залейте кокалите със студена вода. Варете бульона на слаб огън около 2 часа.
3. Разпределете бульона във форми за лед. Щом бульонът изстине, поставете по едно листо магданоз във всяко кубче. Замразете.
4. Използвайте кубчетата бульон за приготвянето на супи, ориз и сосове.

Продукти

  • 1.5 г агнешки кокали
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 2 стръка керевиз
  • мента
  • сол и черен пипер
  • 1 дафинов лист
  • листа магданоз

Свързани рецепти