Агнешка наденица с картофи и сос

Агнешка наденица с картофи и сос

Начин на приготвяне:

1. Измийте и подсушете картофите без да ги белите. Нарежете ги на резени и ги сложете в плоска тава, постлана с хартия за печене. Добавете нарязаната на кръгчета люта чушка и нарязаната на парчета червена чушка. Поръсете със сол, бял и червен пипер. Поръсете с пасиран чесън и полейте обилно със зехтин. Разбъркайте зеленчуците добре с ръце и ги печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 30 минути.
2. За соса сипете в купа сметаната, киселото мляко и майонезата и разбъркайте хубаво. Добаветелимоновия сок, лютия сос, сладко-киселия сос и чесъна. Разбъркайте добре. Овкусете със сол, бял и червен пипер. Разбъркайте отново и поставете соса в хладилник за кратко.
3. Загрейте добре тиган с 1 с.л. зехтин. Подредете парчетата сурова агнешка наденица /с чесън и подправки/ и ги изпържете от двете страни, до златисто. Извадете ги, нарежете ги на парчета и ги подредете в чиния. Поръсете със ситно нарязани сибирски лук и магданоз.
4. Сервирайте наденицата с гарнитура от печени зеленчуци и сос.

Продукти

  • 8 бр. сурова агнешка наденица
  • 4 големи картофа
  • 1 червена чушка
  • 1 жълта люта чушка
  • 1 ч.л. пресован чесън
  • сол и бял пипер
  • 1 ч.л. червен пипер
  • зехтин

За соса:

  • 200 г заквасена сметана
  • 100 г кисело мляко
  • 2 с.л. майонеза
  • 1 ч.л. пресован чесън
  • сол и бял пипер
  • 0.5 ч.л. червен пипер
  • 0.5 ч.л. къри на прах
  • сибирски лук
  • див керевиз
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 1 ч.л. лют сос
  • 1 ч.л. сладко-кисел сос

Свързани рецепти