Агнешка яхния

Агнешка яхния

Начин на приготвяне:

1. Обелете и нарежете лука на тънки полумесеци. нарежете месото на парчета.
2. Покрийте дъното на тенджера със зехтин и запържете лука в него, до омекване, като разбърквате. Добавете месото и запържете.
3. Добавете обелените и нарязани на ситно скилидки чесън и разрязаната на две по дължина люта чушка - със семки или без семки. Добавете дафиновия лист и овкусете със сол, черен пипер и червен пипер. Сипете два пръста бяло вино и задушете за минута. След това долейте вода, колкото да покрие продуктите. Захлупете и гответе до готовност.
4. Обелете картофите и ги сварете.
5. Филиите хляб изпържете в тиган със загрят зехтин и половин стрък розмарин, от двете страни.
6. Сервирайте агнешката яхния върху филий пържен хляб. Полейте със сос от яхнията. Гарнирайте с нарязани на едро варени картофи, овкусени със сол. Украсете със стрък розмарин.

Продукти

  • 1 кг агнешки ребра
  • зехтин
  • 500 г лук
  • 1 глава чесън
  • 1 дафинов лист
  • 1 люта чушка
  • бяло вино
  • червен пипер
  • 4 филии хляб
  • 1 кг картофи
  • 1 стрък розмарин
  • сол и черен пипер