Африкански пай

Африкански пай

Начин на приготвяне:

1. Затоплете прясното мляко в тенджерка и поръсете върху него сухата мая. Сипете брашното на плота, поръсете го със сол и направете кладенче в него. В кладенчето сипете  захарта, жълтъците, прясното мляко с маята и маслото. разбъркайте продуктите в кладенчето с пръсти и постепенно омесете гладко и еластично тесто. Поставете тестото, оформено на топка, в купа и го покрийте с прозрачно фолио. Оставете тестото да втасва 30 минути.
2. Разточете тестото върху набрашнен плот и го прехвърлете в плитка намаслена тава /диаметър 30 см/. Печете основата на пая в предварително загрята фурна на 190 градуса 20 минути.
3. Обелете плодовете и ги нарежете на кубчета. Сложете ги в голяма купа.
4. В купичка сипете нишестето и малко студен плодов сок - смес от праскови и портокал и разбъркайте, до получаване на кашичка. Останалият сок сипете в тенджерка и го оставете да заври. Добавете нишестето и бъркайте енергично в продължение на 2 минути. Изсипете крема върху метален поднос и го покрийте с прозрачно фолио. Оставете го да изстине.
5. Запечете белените фъстъци в тавичка, на 180 градуса за 10 минути. Сипете изстиналия плодов крем при плодовете и разбъркайте добре. Разбийте сметаната със захарта. Разрежете на две кокосовия орех и издълбайте вътрешността му. Настържете я.
6. Изсипете сместа от плодове и крем върху изпечената и изистинала основа на пая. Върху тях нанесете битата сметана. поръсете с нарязани печени фъстъци, а след това и с настърган кокос.

Продукти

За тестото:

  • 200 мл прясно мляко
  • 2 пакетчета суха мая
  • 400 г брашно
  • 60 г масло
  • 2 жълтъка
  • 4 с.л. захар
  • щипка сол

За пълнежа:

  • 0.5 манго
  • 0.5 папая
  • 6 плода физалис
  • 2 киви
  • 200 г ананас
  • 1 червена ябълка
  • 300 мл сок от портокал и праскова
  • 3 с.л. царевично нишесте

За гарниране:

  • 100 г белени безсолни фъстъци
  • 500 мл течна сметана
  • 100 г захар
  • 1 настърган кокосов орех

Свързани рецепти