Африкански пай
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Затоплете прясното мляко в тенджерка и поръсете върху него сухата мая. Сипете брашното на плота, поръсете го със сол и направете кладенче в него. В кладенчето сипете захарта, жълтъците, прясното мляко с маята и маслото. разбъркайте продуктите в кладенчето с пръсти и постепенно омесете гладко и еластично тесто. Поставете тестото, оформено на топка, в купа и го покрийте с прозрачно фолио. Оставете тестото да втасва 30 минути.
2. Разточете тестото върху набрашнен плот и го прехвърлете в плитка намаслена тава /диаметър 30 см/. Печете основата на пая в предварително загрята фурна на 190 градуса 20 минути.
3. Обелете плодовете и ги нарежете на кубчета. Сложете ги в голяма купа.
4. В купичка сипете нишестето и малко студен плодов сок - смес от праскови и портокал и разбъркайте, до получаване на кашичка. Останалият сок сипете в тенджерка и го оставете да заври. Добавете нишестето и бъркайте енергично в продължение на 2 минути. Изсипете крема върху метален поднос и го покрийте с прозрачно фолио. Оставете го да изстине.
5. Запечете белените фъстъци в тавичка, на 180 градуса за 10 минути. Сипете изстиналия плодов крем при плодовете и разбъркайте добре. Разбийте сметаната със захарта. Разрежете на две кокосовия орех и издълбайте вътрешността му. Настържете я.
6. Изсипете сместа от плодове и крем върху изпечената и изистинала основа на пая. Върху тях нанесете битата сметана. поръсете с нарязани печени фъстъци, а след това и с настърган кокос.
2. Разточете тестото върху набрашнен плот и го прехвърлете в плитка намаслена тава /диаметър 30 см/. Печете основата на пая в предварително загрята фурна на 190 градуса 20 минути.
3. Обелете плодовете и ги нарежете на кубчета. Сложете ги в голяма купа.
4. В купичка сипете нишестето и малко студен плодов сок - смес от праскови и портокал и разбъркайте, до получаване на кашичка. Останалият сок сипете в тенджерка и го оставете да заври. Добавете нишестето и бъркайте енергично в продължение на 2 минути. Изсипете крема върху метален поднос и го покрийте с прозрачно фолио. Оставете го да изстине.
5. Запечете белените фъстъци в тавичка, на 180 градуса за 10 минути. Сипете изстиналия плодов крем при плодовете и разбъркайте добре. Разбийте сметаната със захарта. Разрежете на две кокосовия орех и издълбайте вътрешността му. Настържете я.
6. Изсипете сместа от плодове и крем върху изпечената и изистинала основа на пая. Върху тях нанесете битата сметана. поръсете с нарязани печени фъстъци, а след това и с настърган кокос.
Продукти
- За тестото:200 мл прясно мляко 2 пакетчета суха мая 400 г брашно 60 г масло 2 жълтъка 4 с.л. захар щипка солЗа пълнежа:0.5 манго 0.5 папая 6 плода физалис 2 киви 200 г ананас 1 червена ябълка 300 мл сок от портокал и праскова 3 с.л. царевично нишестеЗа гарниране:100 г белени безсолни фъстъци 500 мл течна сметана 100 г захар 1 настърган кокосов орех
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери