Адобо

Адобо

Начин на приготвяне:

Адобо е начин на готвене за приготвяне на пилешко или свинско месо.
1. В тенджера сложете всички съставки заедно с месото. Във варианта с пилешко използвайте доблни бутчета. Варете сместа до омекване на месото.
2. Извадете месото и го запържете в тиган. Ако е небоходимо добавете малко от мазнината, която се е отделила от него при варенето или от самия редуциран сос.
3. Сервирайте адобо с гарнитура от варен ориз и твърдо сварени яйца.

Продукти

  • 1 кг пилешко месо
  • 3 ч.ч. оцет
  • 1 ч.ч. соев сос
  • 50 г кафява захар
  • 1 с.л. пипер на зърна
  • 4 дафинови листа
  • сол и черен пипер