Адобо
Адобо е начин на готвене за приготвяне на пилешко или свинско месо.
1. В тенджера сложете всички съставки заедно с месото. Във варианта с пилешко използвайте доблни бутчета. Варете сместа до омекване на месото.
2. Извадете месото и го запържете в тиган. Ако е небоходимо добавете малко от мазнината, която се е отделила от него при варенето или от самия редуциран сос.
3. Сервирайте адобо с гарнитура от варен ориз и твърдо сварени яйца.
1. В тенджера сложете всички съставки заедно с месото. Във варианта с пилешко използвайте доблни бутчета. Варете сместа до омекване на месото.
2. Извадете месото и го запържете в тиган. Ако е небоходимо добавете малко от мазнината, която се е отделила от него при варенето или от самия редуциран сос.
3. Сервирайте адобо с гарнитура от варен ориз и твърдо сварени яйца.
Продукти
- 1 кг пилешко месо 3 ч.ч. оцет 1 ч.ч. соев сос 50 г кафява захар 1 с.л. пипер на зърна 4 дафинови листа сол и черен пипер