4 вида дресинг
Рецепта от: Джейми Оливър
©2008 Jamie Oliver Enterprises Ltd.
Това е рецепта за 4 вида дресинг. Това са основни дресинги, които могат да се използват за различни салати.
Продукти
- Френски дресинг:
- 1/4 скилидка чесън
- 1 ч.л. дижонска горчица
- 2 с.л. бял или червен винен оцет
- 6 с.л. зехтин екстра върджин
- сол и черен пипер
- Млечен дресинг:
- 1 ч.ч. кисело мляко
- 2 с.л. бял или червен винен оцет
- 1 с.л. зехтин екстра върджин
- сол и черен пипер
- Лимонов дресинг:
- 6 с.л. зехтин екстра върджин
- 1 лимон, сок
- сол и черен пипер
- Балсамов дресинг:
- 6 с.л. зехтин екстра върджин
- 2 с.л. балсамов оцет
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
- 1. За френския дресинг обелете и нарежете на много ситно чесъна. Сложете го в стъклен буркан заедно с горчицата, оцета и зехтина. Овкусете със сол и черен пипер, затворете буркана и разклатете много добре.
- 2. За млечния дресинг в стъклен буркан сипете киселото мляко, оцета и зехтина. Овкусете със сол и черен пипер, затворете буркана и разклатете много добре.
- 3. За лимоновия дресинг сложете зехтина в стъклен буркана и изтискайте сока на лимона. Овкусете със сол и черен пипер, затворете буркана и разклатете много добре.
- 4. За балсамовия дресинг сипете зехтина и балсамовия оцет в стъклен буркан. Овкусете със сол и черен пипер, затворете буркана и разклатете много добре.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Нико Рейнолдс
Аржентинско чимичури
Рецепти Нико Рейнолдс
Лютият сос на баба
Рецепти Нико Рейнолдс
Джърк марината
Рецепти Примож Долничар
Лют сос
Рецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Стоян и Лора
Сиропирана баница с локум
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Джейми Оливър
Печени зеленчуци
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Мариновани гъби
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Полейник