©2008 Jamie Oliver Enterprises Ltd.
4 вида дресинг

Това е рецепта за 4 вида дресинг. Това са основни дресинги, които могат да се използват за различни салати.

Продукти

  • Френски дресинг:
  • 1/4 скилидка чесън
  • 1 ч.л. дижонска горчица
  • 2 с.л. бял или червен винен оцет
  • 6 с.л. зехтин екстра върджин
  • сол и черен пипер
  • Млечен дресинг:
  • 1 ч.ч. кисело мляко
  • 2 с.л. бял или червен винен оцет
  • 1 с.л. зехтин екстра върджин
  • сол и черен пипер
  • Лимонов дресинг:
  • 6 с.л. зехтин екстра върджин
  • 1 лимон, сок
  • сол и черен пипер
  • Балсамов дресинг:
  • 6 с.л. зехтин екстра върджин
  • 2 с.л. балсамов оцет
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

  • 1. За френския дресинг обелете и нарежете на много ситно чесъна. Сложете го в стъклен буркан заедно с горчицата, оцета и зехтина. Овкусете със сол и черен пипер, затворете буркана и разклатете много добре.
  • 2. За млечния дресинг в стъклен буркан сипете киселото мляко, оцета и зехтина. Овкусете със сол и черен пипер, затворете буркана и разклатете много добре.
  • 3. За лимоновия дресинг сложете зехтина в стъклен буркана и изтискайте сока на лимона. Овкусете със сол и черен пипер, затворете буркана и разклатете много добре.
  • 4. За балсамовия дресинг сипете зехтина и балсамовия оцет в стъклен буркан. Овкусете със сол и черен пипер, затворете буркана и разклатете много добре.

Свързани рецепти

Виж всички