Три вида наденици - телешки, пилешки и вегетариански, приготвени с различни сосове и изпечени така, че да зацвърчат апетитно.

Продукти

  • За говеждите наденици:
  • 2 ч.л. зехтин
  • 200 г сос Терияки
  • 10 бр. говежди наденици
  • 3 стръка пресен лук
  • 1 с.л. бял и черен сусам
  • За пилешките наденици:
  • 10 бр. пилешки наденици
  • 100 г бяла мисо паста
  • 1 с.л. светъл соев сос
  • 1 ч.л. сусамово олио
  • 1 с.л. мирин
  • 50 г тъмнокафява захар
  • За зеленчуковите наденички:
  • 2 с.л. мед
  • 2 с.л. кленов сироп
  • 4-6 с.л. пълнозърнеста горчица
  • 2 стръка мащерка
  • 10 бр. зеленчукови наденици

Начин на приготвяне:

  • 1. Подредете говеждите наденички в тавичка и ги поръсете със зехтин. Оваляйте ги добре и печете в предварително загрята фурна на 190 градуса 20 минути. Залейте със сос Терияки и печете още 5-10 минути.
  • 2. За глазурата за пилешките наденички сипете соевия сос, пастата мисо, мирина и захарта в касерола и оставете сместа да кипне.
  • 3. Поставете пилешките наденички в купа и ги залейте с горещата глазура. Подредете ги в тавичка и печете в предварително загрята фурна на 190 градуса 15-20 минути.
  • 4. В купа смесете кленовия сироп, меда, горчицата и разбъркайте добре. Добавете зеленчуковите наденички и хубаво ги оваляйте. Подредете наденичките в тава и печете в предварително загрята фурна на 190 градуса 15-20 минути.
  • 5. Сервирайте печените телешки наденички, поръсени с нарязани на тънки кръгчета люта чушка и пресен лук, и сусам. Зеленчуковите наденички поръсете с листенца мащерка.

Свързани рецепти

Виж всички