3 вида печена наденица
Рецепта от: Джон Тород
Три вида наденици - телешки, пилешки и вегетариански, приготвени с различни сосове и изпечени така, че да зацвърчат апетитно.
Продукти
- За говеждите наденици:
- 2 ч.л. зехтин
- 200 г сос Терияки
- 10 бр. говежди наденици
- 3 стръка пресен лук
- 1 с.л. бял и черен сусам
- За пилешките наденици:
- 10 бр. пилешки наденици
- 100 г бяла мисо паста
- 1 с.л. светъл соев сос
- 1 ч.л. сусамово олио
- 1 с.л. мирин
- 50 г тъмнокафява захар
- За зеленчуковите наденички:
- 2 с.л. мед
- 2 с.л. кленов сироп
- 4-6 с.л. пълнозърнеста горчица
- 2 стръка мащерка
- 10 бр. зеленчукови наденици
Начин на приготвяне:
- 1. Подредете говеждите наденички в тавичка и ги поръсете със зехтин. Оваляйте ги добре и печете в предварително загрята фурна на 190 градуса 20 минути. Залейте със сос Терияки и печете още 5-10 минути.
- 2. За глазурата за пилешките наденички сипете соевия сос, пастата мисо, мирина и захарта в касерола и оставете сместа да кипне.
- 3. Поставете пилешките наденички в купа и ги залейте с горещата глазура. Подредете ги в тавичка и печете в предварително загрята фурна на 190 градуса 15-20 минути.
- 4. В купа смесете кленовия сироп, меда, горчицата и разбъркайте добре. Добавете зеленчуковите наденички и хубаво ги оваляйте. Подредете наденичките в тава и печете в предварително загрята фурна на 190 градуса 15-20 минути.
- 5. Сервирайте печените телешки наденички, поръсени с нарязани на тънки кръгчета люта чушка и пресен лук, и сусам. Зеленчуковите наденички поръсете с листенца мащерка.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Кешкек с пиле
Рецепти Марк Мориарти
Къри с пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с орзо
Рецепти Къртис Стоун
Пилешки шишчета с пита и дзадзики
Рецепти Нико Рейнолдс
Пикантно печено пиле със зеленчуци
Рецепти Адам Лайо
Пилешки сатай шишчета по малайзийски
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Бутчета от токачка с провансалски сос
Рецепти Надия Хюсеин
Неделен обяд
Рецепти Том Керидж
Пилешки шишчета със салата по тайландски
Рецепти Нико Рейнолдс
Шауарма с пиле и гъби