15-минутна паста
Рецепта от: Мери Бери
1. Накъсайте шунката на парченца и я запържете в сух тиган, до хрупкавост. Отделете 1/2 та шунка в чиния.
2. Почистете гъбите и ги нарежете на половинки или четвъртинки. Добавете ги към шунката в тигана и ги запържете за 2 минути.
3. Сварете пастата според указанията на пакета и я прецедете.
4. Към гъбите и шунката добавете сметаната, изчакайте да кипне и добавете сварената паста. Разбъркайте. Добавете 3/4 от настъргания пармезан и 3/4 от нарязания магдано. Овкусете със сол и черен пипер.
5. Сервирайте пастата топла, поръсена с пармезан и магданоз.
Продукти
- 350 г пенне
- 160 г пармска шунка
- 250 г кафеви печурки
- 200 г заквасена сметана
- 100 г пармезан
- 2 с.л. магданоз
- сол и черен пипер
- За сервиране:
- зелена салата
- хляб
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне