1. Накъсайте шунката на парченца и я запържете в сух тиган, до хрупкавост. Отделете 1/2 та шунка в чиния.

2. Почистете гъбите и ги нарежете на половинки или четвъртинки. Добавете ги към шунката в тигана и ги запържете за 2 минути.

3. Сварете пастата според указанията на пакета и я прецедете.

4. Към гъбите и шунката добавете сметаната, изчакайте да кипне и добавете сварената паста. Разбъркайте. Добавете 3/4 от настъргания пармезан и 3/4 от нарязания магдано. Овкусете със сол и черен пипер.

5. Сервирайте пастата топла, поръсена с пармезан и магданоз.

Продукти

  • 350 г пенне
  • 160 г пармска шунка
  • 250 г кафеви печурки
  • 200 г заквасена сметана
  • 100 г пармезан
  • 2 с.л. магданоз
  • сол и черен пипер
  • За сервиране:
  • зелена салата
  • хляб

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички