Описание
Известният готвач и кулинарен посланик Робърт Оливър се връща към своите корени в Океания, за да изследва екзотичните вкусове и пейзажи на Южния Пасифик във втория сезон от поредицата „Тихоокеанска кухня“.
Известният готвач и кулинарен посланик Робърт Оливър се връща към своите корени в Океания, за да изследва екзотичните вкусове и пейзажи на Южния Пасифик във втория сезон от поредицата „Тихоокеанска кухня“.
Робърт катери планини, пазарува, лови рифов октопод и опитва водорасли в търсене на най-чистите съставки на провинция Па. В кухнята на бутиковия „Воливоли Ризорт“ Робърт адаптира ястия от вътрешността на Фиджи към тази луксозна среда.
Робърт се бори с вулкани, с лък и стрели на лов и с острия език на селски готвач, за да открие най-добрите местни ястия на Вануату. Но дали неговите версии на супата Танна и закуската Тулук ще впечатлят главния готвач на луксозния Le Lagon Resort?
Самоа е на път да се превърне в първата екологично чиста нация в света и Робърт и местните готвачи се срещат с активистите в кулинарията, земеделието и традиционното лечение. Следва вечеря с карпачо от риба тон, салати и свинско „Коко Самоа“.
Суровата коралова повърхност на остров Ниуе силно ограничава всичко, което расте там. Робърт трябва да успее да създаде ястия за изисканото меню на курорт „Matavai“ само с 12 постоянно налични съставки.
Робърт Оливър трябва да предложи закуска в „Холидей Ин“ в Сува. Следвайки съветите на местни пчелари, осемдесетгодишни търговци на подправки и ветерани ресторантьори, той се опитва да създаде фиджийска закуска, достойна за придирчив френски готвач.
Романтичният остров Таити поставя Робърт пред най-голямото му кулинарно предизвикателство досега. Адаптиране на вкусната селска храна на Френска Полинезия в ястия, които се вписват в модерното френско фюжън меню на ексклузивния курорт „Le Meredian“.
Робърт Оливър помага за приготвянето на ястията за 300 гладни гости на сватба в Самоа, за да проучи възможността за отваряне на първия в Оукланд ресторант за изискана тихоокеанска кухня.